Menu
Ukrainske soldater i et pansret kjøretøy etter å ha kommet tilbake fra oppdrag i Kursk. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB

Russland protesterer mot italienske journalister i Kursk

Russland kalte fredag Italias ambassadør inn på teppet for å protestere mot at et italiensk TV-team rapporterte fra Kursk.

Av NTB | 16.08.2024 22:05:25

Kultur og underholdning: Ambassadøren mottok en «sterkt protest» mot at teamet til RAI TV «tok seg ulovlig inn i Russland for å dekke det kriminelle terrorangrepet til ukrainske soldater», sier det russiske utenriksdepartementet.

RAI sendte onsdag en eksklusiv reprtasje fra Kursk, som viser de italienske journalistene som kjører over grensa, eskortert av ukrainske soldater, og blir kjørt helt til Sudzja, 10 kilometer fra grensa, der de intervjuet lokale innbyggere.

Den italienske ambassadøren Cecilia Piccioni forsvarte pressefriheten og forklarte på møtet med UD at journalistene planlegger sitt arbeid på helt fritt og uavhengig vis.

Ukrainske styrker har etter eget utsagn tatt kontroll over rundt 1000 kvadratkilometer etter at innmarsjen i den russiske Kursk-regionen startet i forrige uke.

(©NTB)

Flere nyheter: