Menu
Viktor Hovland i aksjon under Paris-OL. Foto: George Walker IV / AP / NTB

Viktor Hovland i tetsjiktet etter fantastisk golf – seks birdier på de ni første hullene

Viktor Hovland dro fram et realt birdieshow og gikk sju slag under par på fredagens runde i PGA-tourens første sluttspillturnering.

Av NTB | 16.08.2024 18:25:32

Sport: Innsatsen skjøt golfproffen oppover resultatlistene. Han er på en foreløpig 4.-plass før resten av feltet i Memphis er ferdigspilt.

Blant høydepunktene var Hovlands birdieputt fra ti meter på nest siste hull.

Hovland åpnet knallsterkt med tre birdier på fire hull, men det var bare en forsmak. Han noterte senere tre på rappen og sto med seks birdier på ni hull etter halvgått runde.

Flere av nordmannens utslag var strålende, og spesielt hans første slag på det fjerde hullet pekte seg ut. Da la ballen seg under en meter fra koppen.

– Det utslaget kan vise seg å bli dagens beste, sa den engelsktalende kommentatoren på Eurosports direktesending.

Solid var også spillet på rundens siste halvdel. På hull 16 havnet han i roughen og fikk et trøblete andreslag, men hentet seg flott inn igjen og senket sin sjuende birdie for dagen. På neste hull satt den åttende på en langputt.

Sportslig har 2024 vært et tøft år for Hovland, men fredag viste han glimt av potensialet som i fjor gjorde ham til vinner av det pengestinne PGA-tourmesterskapet.

26-åringen må fortsette det gode spillet gjennom helgen. Han er avhengig av å bli blant de 27 beste for å være med videre til neste ukes sluttspillturnering i Castle Rock. Da kuttes feltet fra 70 til 50 spillere.

Hovland var nummer 57 på sammenlagtlista før sluttspillet. Bare de 30 beste får være med til PGA-tourmesterskapet i Atlanta om to uker.

Hovlands ene bom av betydning kom på det femte hullet. Et svakt utspill sendte ham i fairwaybunkeren, og senere klarte han ikke å sette parputten.

Hovland hadde torsdag en beskjeden åpning på 70 slag. En sterk avslutning tok ham på par og seks slag bak teten.

(©NTB)

Flere nyheter: