Menu
Kevin Costner kjemper hardt for «Horizon»-filmserien sin, der andre film ut får Venezia-verdenspremiere i september. Foto: Carsten Koall / DPA / AP

Kevin Costners westernepos «Horizon» får strømmepremiere i neste uke

Første kapittel av Kevin Costners westernepos «Horizon – An American Saga» floppet på kinoene. Nå er datoen for strømmepremiere fastsatt.

Av NTB | 16.08.2024 16:55:27

Økonomi og næringsliv: Fra 23. august kan westernfansen se første episode av Costners storsatsing, som han sier det skal bli i alt fire filmer av. Det blir på Max, melder Variety.

De to første filmene ble spilt inn samtidig, men nå kan det spøke for videre oppfølgere. Første film spilte inn bare 11 millioner dollar i premierehelgen. Den kostet 100 millioner å lage, og Kevin Costner har selv spyttet inn 38 millioner dollar av egne midler for å finansiere den.

De dårlige kinotallene førte til at premieren på andre film ble utsatt, ifølge filmselskapene «for å gi publikum en større mulighet til å oppdage den første delen av «Horizon» i ukene fremover».

Her i Norge har bare 17.094 kinogjengere benket seg for å se westernfilmen der Kevin Costner både spiller hovedrollen og har regi. Den gjør den til den 46. mest sette kinofilmen i Norge hittil i år.

«Horizon: An American Saga – Chapter 2» skulle egentlig ha blitt å se på kinoene 16. august, men har nå forventet kinopremiere i november. Den får verdenspremiere under filmfestivalen i Venezia, som starter 7. september.

(©NTB)

Flere nyheter: