Menu
Russiske soldater på et ikke navngitt sted i Ukraina. Russiske styrker nærmer seg nøkkelbyen Pokrovsk i Øst-Ukraina, og ukrainske myndigheter ber befolkningen evakuere. Foto: Det russiske forsvarsdepartementets pressetjeneste via AP / NTB

Ukrainere oppfordres til å evakuere nøkkelby i Donetsk

Ukrainske myndigheter oppfordrer sivile i knutepunktet Pokrovsk øst i Ukraina til å evakuere raskt, da russiske styrker nærmer seg byen.

Av NTB | 16.08.2024 13:35:47

Ulykker og naturkatastrofer: Forsyninger og mannskaper til byer og fronten i hele området i Donetsk passerer gjennom Pokrovsk, og byen har lenge vært et mål for russerne. Fredag hevder Russland å ha kapret landsbyen Serhiivka, som ligger rundt 15 kilometer unna Pokrovsk.

På Telegram skriver de lokale ukrainske militære myndighetene at de russiske styrkene rykker raskt fram.

– Med for hver dag som går blir det mindre og mindre tid til å samle sammen personlige eiendeler og dra til tryggere regioner, heter det i meldingen.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa torsdag at Pokrovsk og området rundt blir rammet av «noen av de mest intense russiske angrepene».

– Prioriterte forsyninger, alt som trengs, blir sendt dit, skrev han på X.

Russiske styrker har over flere måneder jobbet seg nærmere Pokrovsk. Den siste uka hevder de å ha kapret landsbyene Lysytsjne og Ivanivka, som begge ligger nord for Serhiivka og noen kilometer unna Pokrovsk.

Den russiske framgangen i øst skjer mens Ukraina fører en storstilt og overraskende bakkeoffensiv i grenseregionen Kursk i Russland, der Ukraina nå hevder å ha tatt kontroll over et område på mer enn 1100 kvadratkilometer.

Flere nyheter: