Menu
Arne Slot skal forsøke å lede Liverpool til flere trofeer. Foto: Derik Hamilton / AP / NTB

Fem PL-klubber med trenerskifte – dette er de nye ansiktene

Fem Premier League-lag har nye hovedtrenere på vei inn i 2024/25-sesongen. Tre av dem har aldri ledet et engelsk topplag tidligere.

Av NTB | 16.08.2024 06:55:24

Sport: Her følger en oversikt over de nye treneransiktene og oppgavene de har foran seg:

Nederlenderen er muligens treneren med det vanskeligste oppdraget i ligaen: å fylle rommet som Jürgen Klopp har etterlatt seg. 45-åringen Slot har vunnet Rinus Michels-prisen som årets trener i Nederland to år på rad, men steget opp fra Feyenoord er stort. Liverpool har endret stillingsbeskrivelsen fra manager til hovedtrener og jobbet hardt for å håndtere forventningene til den nye treneren. Et minimumskrav må være å kvalifisere seg for Champions League også neste sesong.

Den 44 år gamle italieneren første Leicester tilbake til Premier League på første forsøk, men han har ingen erfaring som trener på øverste nivå. Tidligere har han ledet Parma i Serie B, og der mislyktes han i opprykksforsøket. Senere ble han assistent for Pep Guardiola i Manchester City, og etter et år der gikk veien videre til Leicester. Rasismesaken rundt stjernespilleren Enzo Fernández var ikke det han trengte mens han prøver å løfte et underpresterende lag.

Nok en trener uten toppserieerfaring på CV-en. Hürzeler berget St. Pauli fra nedrykk fra 2. Bundesliga i sitt første halvår der, og sesongen etter lyktes han med å føre laget opp til toppdivisjonen. Men den første jobben på øverste nivå kommer i England, ikke Tyskland. 31 år gammel blir han den yngste faste hovedtreneren i Premier League noen gang, og han har mye å bevise med et Brighton-lag som skuffet med 11.-plass under Roberto De Zerbi sist sesong.

Mannen på listen med mest erfaring, inkludert en halv sesong som Wolverhampton-manager i 2022/23. Den 57 år gamle spanjolen har ledet storheter som Real Madrid og Porto i tillegg til det spanske landslaget. Han forsvant overraskende fra Wolves i fjor på grunn av uenigheter om overgangspolitikk. Nå er han tilbake som PL-sjef hos et West Ham-lag som har etablert seg i ligaen med tre topp ti-plasseringer de siste fire sesongene.

Hentet inn som Marescas erstatter hos de nyopprykkede «Revene». Cooper (44) har 18 måneders erfaring som Premier League-manager fra før, og den tiden brukte han på å holde Nottingham Forest over nedrykksstreken. Cooper har hatt suksess tidligere med å lede England til gull i U17-VM og få Nottingham opp til toppnivået for første gang på 23 år. Men han fikk det også vanskelig da oppgaven ble å holde et nyopprykket lag i ligaen. Det skal han nå prøve på igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: