Leo Cornic fortviler etter at hans utligningsmål mot Kilmarnock ble annullert for en hårfin offside. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Tidlig selvmål sendte Tromsø ut av Europa – 0-1-tap for Kilmarnock

Tromsø kom tidlig under på et selvmål etter hjørnespark, og greide aldri å komme a jour da Kilmarnock gikk videre i conferenceligakvalifiseringen med 1-0.

Av NTB | 15.08.2024 21:06:06

Sport: Leo Cornic satte ballen i mål i det 74. minutt da han pent ble spilt gjennom av Jens Hjertø-Dahl, men han var hårfint offside. Marginene var små også da Mamadou Therno Barry i det 79. minutt nikke i tverrliggeren fra kloss hold på et frispark fra Hjertø-Dahl.

Sammenlagt vant skottene 3-2 etter at de i første kamp på hjemmebane berget 2-2 på overtid. Dermed ble Tromsø første norske lag som røk ut av europacupturneringene i sommer.

Som i hjemmekampen fikk Kilmarnock en tidlig ledelse. Det var spilt litt over ti minutter da Daniel Armstrong tok hjørnespark fra venstre. Stopperen Joe Wright gikk i duell inne i målgården, men ballen traff i stedet Vetle Skjærvik og spratt i eget mål.

Kent-Are Antonsen viste fram frisparkfoten ved flere anledninger. I omgangen fant han Leo Cornic ved lengste stolpe, men avslutningen var ikke god nok.

Kilmarnock var farlige på kontringer, og i det 37. minutt kunne Kyle Vassell ha doblet ledelsen, men han var i ubalanse, og avslutningen fra kort hold gikk over.

Omgangens største TIL-sjanse kom på overtid, da Nordås knuste to motspillere i lufta på hjørnespark fra Jens Hjertø Dahl, men hodestøtet gikk utenfor.

Barrys nikk var også bare centimeter fra å gi utligning.

I sluttminuttene holdt en stygg feilpasning fra Hjertø-Dahl til Vassell på å punktere spenningen for godt, men Anders Jenssen kastet seg inn og blokkerte skuddet.

Kilmarnock er sist i skotsk eliteserie etter to serierunder, med 0-7 i målforskjell, men har skaffet seg oppturer i europacupkvalifiseringen og får dobbeltkamp om plass i conferenceligaens ligaspill.

Tromsø hadde ballen mye, men slet med å spille seg til store sjanser. I det 19. minutt var laget nær å lykkes da Jakob Napoleon Romsaas slo et flott framspill i retning Lasse Nordås, men Liam Donnelly klarerte rett foran egen målstrek.

De store sjansene lot vente på seg i den andre omgangen, men mot slutten var Tromsø noen ganger veldig nær å forlenge Europa-eventyret. Cornic var iskald og slo tunnel på keeper da han ble spilt gjennom, men TV-bildene viste at han så vidt var offside.