Menu
Nora Haukland skal i avhør med politiet i neste uke i forbindelse med anklagene mot Marius Borg Høiby. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Ekskjæresten til Marius Borg Høiby er innkalt til politiavhør

Ekskjæresten til Marius Borg Høiby, Nora Haukland, er innkalt til avhør etter at hun kom med uttalelser om han i sosiale medier, bekrefter politiet.

Av NTB | 15.08.2024 18:05:49

Kriminalitet og rettsvesen: – Politiet ønsker å snakke med Nora Haukland på bakgrunn av hennes uttalelser om Marius Borg Høiby. Utover det har vi ingen kommentarer i saken i kveld, skriver politiinspektør Henriette Taxt Røstadli i en tekstmelding til NTB.

Haukland har gått ut i sosiale medier og kommet med anklager mot Høiby. Det kom etter at Høiby onsdag kom med en uttalelse der han innrømmet vold mot kvinnen han er siktet for kroppskrenkelse etter en hendelse i en leilighet på Frogner natt til 4. august.

Nora Haukland er influenser og realitydeltaker. Haukland og Høiby var ifølge VG kjærester fra 2022 til 2023.

– Hun fikk innkalling i ettermiddag. Foreløpig er vi ikke kjent med hva politiet ønsker forklaring til, men vil selvsagt møte når de ønsker det. Hun har ikke anmeldt noe, skriver Elden i en tekstmelding til NTB.

Det var Dagbladet som omtalte det planlagte avhøret av Haukland først.

– For min klient er dette et avsluttet kapittel i hennes liv, og hun er kommet videre. Hun reagerte spontant da hun hørte forklaringen siktede ga, og kom med sin historie, sier Elden til Dagbladet.

NTB har torsdag kveld forsøkt å få en kommentar fra Høibys forsvarer Øyvind Bratlien til utsagnene til Haukland, men har ikke fått svar.

Høiby kom onsdag med en uttalelse i saken der han erkjente vold mot kvinnen i forbindelse med hendelsen i leiligheten på Frogner. Øyvind Bratlien sa til TV 2 at uttalelsen er en erkjennelse av straffskyld.

Både Høiby og den fornærmede kvinnen i saken skal i avhør hos politiet neste uke. I uttalelsen skrev Høiby at han ønsker å forklare seg sannferdig til politiet.

Hauklands advokat John Christian Elden bekrefter til NTB at hun er kalt inn til avhør.

Marius Borg Høiby er i tillegg til kroppskrenkelse siktet for skadeverk etter hendelsen tidligere denne måneden. Politiet opplyser til NRK at siktelsen er uendret torsdag.

Flere nyheter: