Menu
Hendrik Mol under trening på Toppidrettssenteret før avreise til VM i beachvolleyball i Mexico i 2023. Foto: Lise Åserud / NTB.

Mol/Berntsen tapte i sandvolley-EM – kan fortsatt avansere

Hendrik Mol (30) og Mathias Berntsen (28) er fortsatt med i kampen om avansement i EM i sandvolleyball tross tap i torsdagens gruppespillskamp.

Av NTB | 15.08.2024 13:05:31

Sport: Nederlenderne Ruben Penninga/Thjimen Heemskerk slo nordmennene 2-1 i sett etter 21-19, 16-21 og 15-9. I det første settet ledet nordmennene lenge, men mistet etter hvert initiativet. I det andre settet ledet nederlenderne hele veien fram til stillingen 15-14, men så snudde det helt, og Mol Berntsen tok settet klart 21-16.

I det tredje og avgjørende settet var Penninga/Thjimen i føringen fra start til mål og vant 15-9.

Senere torsdag skal Mol og Berntsen opp imot de tyske OL-sølvvinnerne Nils Ehlers og Clemens Wickler. Sistnevnte par slo Anders Mol og Christian Sørum i semifinalen i OL i Paris.

Mol og Berntsen må vinne denne kampen for å ha mulighet til å bli gruppevinnere. De åtte gruppevinnerne går rett til åttedelsfinaler, mens toerne og treerne går til en første utslagsrunde om retten til å møte hver sin gruppevinner i åttedelsfinale.

Mol og Berntsen er dermed ikke automatisk ferdigspilt selv om de skulle tape for tyskerne i torsdag kveld.

Hendrik Mol og Mathias Berntsen innledet gruppespillet i EM med seier. I den første kampen slo de tsjekkerne Tomas Semerad og Jan Dumek 2-1 (24-22, 19-21, 15-7).

EM avvikles i tre nederlandske byer. Mol og Berntsen spiller sine gruppekamper i Apeldorn.

(©NTB)

Flere nyheter: