Kylian Mbappé jubler etter å ha scoret sitt første mål for Real Madrid i debutkampen. Atalanta ble slått 2-0 i den europeiske supercupen. Foto: Darko Vojinovic, AP / NTB

Mbappé scoret i Real Madrid-debuten – 2-0 over Atalanta i supercupen

Kylian Mbappé scoret i debutkampen for Real Madrid. Den franske superstjernen satte inn 2-0-målet da Atalanta ble slått i den europeiske supercupen.

Av NTB | 14.08.2024 22:55:57

Sport: Mesterligavinner Real Madrid leverte en høyst middels første omgang mot den italienske europaligavinneren, men skrudde opp nivået etter pause, og da hang ikke motstanderen med.

Målene var både elegante og lekne, og Real Madrid-spillerne fikk det til å se enkelt ut. I det 59. minutt spilte Jude Bellingham fram Vinicius Junior på venstresiden i feltet. Brasilianeren rykket forbi en motspiller nesten til dødlinja. Han listet ballen mellom keeper og back gjennom målgården, og Federico Valverde trengte bare å sette fram foten for å kjæle ballen i tomt mål.

I det 68. minutt var det Mbappés tur til å avslutte, etter at motspillerne igjen ble rundet som kjegler på treningsfeltet. Det startet med at Rodrygo stjal ballen fra den svenske Atalanta-stopperen Isak Hien dypt på motstanderens halvdel.

Rodrygo spilte fram Vinicius Junior, som prøvde å kopiere sin assist fra motsatt side. Denne gang nådde ballen Bellingham, som fikk for spiss vinkel for skudd. Den engelske landslagsmannen spilte i stedet ballen tilbake i midten, der Mbappé kunne leke den i krysset.

– Dette er et nytt lag, og i dag falt ting på plass. I første omgang tilpasset vi oss fortsatt til hverandre, men etter pause var vi briljante. Vi må nyte slike kvelder, sa Bellingham til TNT Sports.

– Kylian er strålende og veldig skarp. Han har fantastisk teknikk, og så er han en flott lagkamerat. Han jobber som en hund for laget, la han til.

Tverrliggertreff fra to Real Madrid-spillere skulle bli omgangens to største sjanser, men det var en i hver ende av banen.

I det 24. minutt sendte Atalanta-kaptein Marten de Roon en blanding av skudd og innlegg inn i feltet. Eder Militão fikk hodet på ballen og styrte den tverrligger-ut i lengste kryss bak egen keeper.

På overtid i omgangen ble Rodrygo satt opp av Vinicius Junior og skjøt i tverrliggeren i riktig ende av banen.

Ikke lenge etter scoret Real Madrid, og siden var det aldri virkelig tvil om hvem som skulle sikre seg sesongens første tittel.

For 17. gang på de 25 siste årene var det mesterligavinneren som vant supercupen på bekostning av europaligavinneren.

I første omgang var kampen jevn, kanskje med et lite overtak til Atalanta. Mbappé kom likevel til den første sjansen etter et kvarter, da han ble satt opp av Valverde. Skuddet hans ble blokkert av Hien.

Atalanta startet den andre omgangen best, og i det 47. minutt så Mario Pasalic ut til å ha gjort alt rett da de Roons innlegg nådde hodet hans. Han styrte ballen mot lengste hjørne, men Real Madrid-keeper Thibaut Courtois strakte seg i full lengde, fikk fingertuppene på ballen og slo den ut.