Menu
Leverkusen vant Bundesliga forrige sesong. Dermed spiller de finale i den tyske supercupen førstkommende lørdag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Supportergrupper planlegger å boikotte den tyske supercupfinalen: – Ingen relevans for oss

Flere av Leverkusen og Stuttgarts supportere planlegger å boikotte kommende helgs supercupfinale i Tyskland. De hevder at kampen ikke har noen sportslig betydning.

Av NTB | 14.08.2024 12:15:41

Sport: Nyhetsbyrået DPA refererer til uttalelser fra supportergrupperinger som mener kampen «utelukkende er et kommersielt event uten sportslig betydning».

– Vårt synspunkt er at den tyske supercupen ikke har noen sportslig appell, og at den derfor ikke har noen relevans for oss, heter det i en uttalelse fra en supportergruppe tilknyttet Stuttgart.

Kommende helg spilles det samtidig kamper i den tradisjonelle tyske cupen. Flere Leverkusen-supportere er kritiske til beslutningen om at laget i stedet skal spille det de kaller en «funfair»-cup.

Den tyske supercupfinalen spilles mellom vinnerne av henholdsvis Bundesliga og den tyske cupen. Leverkusen gikk seirende ut av begge turneringene forrige sesong. Dermed blir serietoer Stuttgart motstander.

(©NTB)

Flere nyheter: