Menu
Manchester United-manager Erik ten Hag forsterker stallen. Foto: David Cliff / AP / NTB

Bayern-duo til Manchester United – Ten Hag gjenforenes med De Ligt og Mazraoui

Forsvarsprofilene Matthijs de Ligt og Noussair Mazraoui forlater Bayern München til fordel for Premier League-spill i Manchester United.

Av NTB | 13.08.2024 22:25:34

Sport: Dermed gjenforenes de med Erik ten Hag, som begge har spilt under i Ajax. Overgangene ble bekreftet av Old Trafford-klubben på X med et drøyt kvarters mellomrom tirsdag kveld.

Den nederlandske midtstopperen De Ligt har signert en femårskontrakt, mens den marokkanske sidebacken Mazraoui har fått en fireårskontrakt. Begge avtaler inneholder en opsjon på nok et år.

– Straks jeg hørte at Manchester United ønsket meg, tente jeg på utsikten til en ny utfordring i en klubb med slik historie. I samtalene som fulgte ble jeg imponert over den sportslige ledelsens visjoner og min rolle i dem, sier De Ligt til Uniteds nettsted.

– Erik ten Hag formet meg i begynnelsen av min karriere, og han vet hvordan man får det beste ut av meg. Jeg gleder meg til å arbeide med ham igjen.

Også Mazraoui snakker om United-manageren.

– Erik ten Hag spilte en viktig rolle i min utvikling, så jeg gleder meg til å gjenforenes når jeg går inn i de beste år av min karriere. Jeg kan ikke vente med å gå ut på Old Trafford i den røde trøya, sier han.

Grunnsummen for de to spillerne, 60 millioner euro, tilsvarer nesten trekvart milliard kroner.

De Ligt har i lengre tid vært ryktet til United. Da franske Leny Yoro, et annet av sommerens storkjøp, ble langtidsskadd nylig, satte det ekstra fart i overgangsprosessen.

25-åringen har spilt for Bayern siden 2022, men har slitt med å tilrive seg en fast plass i midtforsvaret. Han spilte 53 seriekamper og scoret fem mål for Bayern.

26 år gamle Mazraoui har vært satt i forbindelse med United i lengre tid. Han kommer inn som erstatter for West Ham-klare Aaron Wan-Bissaka.

26-åringen har spilt 20 kamper for den marokkanske landslaget. Han var med da Marokko tok seg helt til VM-semifinale i Qatar i 2022.

De Ligt-overgangen kommer beleilig, all den tid United igjen har havnet i den situasjonen at det er trøbbel på stopperplass. I Community Shield-kampen mot byrival Manchester City lørdag startet Harry Maguire og Jonny Evans i den posisjonen.

En annen midtstopper, Lisandro Martínez, var da skjøvet ut på venstreback. På benken satt det ingen midtstoppere.

United innleder Premier League-sesongen mot Fulham kommende fredag.

Bayern hentet De Ligt fra Juventus i 2022 for 67 millioner euro. Ifølge Kicker betaler United 45 millioner euro i overgangssum. Mazraoui kom vederlagsfritt til Bayern, men gir nå den tyske klubben 15 millioner euro i overgangssum. I begge avtalene kan prestasjonsbaserte klausuler utløse ytterligere 5 millioner euro i utbetaling til Bayern.

Mazraoui gikk i ungdomsårene gradene i Ajax-systemet. Han fikk A-lagsdebuten i 2018 og ble seriemester tre ganger med Ajax. I 2022 gikk så ferden videre til Bayern, der han står bokført med 38 seriekamper og ett mål.

(©NTB)

Flere nyheter: