Menu
Harstad er nest største kommune i Troms og Finnmark. I Harstad by bor det i overkant av 20000 mennesker. Foto: Terje Pedersen / NTB

Harstad kåret til årets maritime kommune

Harstad i Troms har fått prisen som Årets Maritime Kommune. Vinneren velges hvert år av interesseorganisasjonen Maritimt Forum og nettavisen Kystens Næringsliv.

Av NTB | 13.08.2024 19:25:24

Kuriosa og kjendiser: Årets pris ble delt ut tirsdag kveld av fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss.

Prisen går til en kommune som har utmerket seg ved at næringslivet, politikken og kommunens befolkning evner å trekke i samme retning for å skape utvikling og vekst for maritim næring.

Harstad er den andre kommunen som får prisen. Første prisvinner var Horten i 2023.

– Det tette samarbeidet mellom kommune og næring har vært sentralt i utviklingen kommunens maritime miljø, og har etablert kommunen som en av de sterkeste maritime miljøene i landet, sa Sivertsen Næss da hun leste juryens begrunnelse under utdelingen, som fant sted på fullriggeren Christian Radich under Arendalsuka.

Prisvinneren utpekes på bakgrunn av stemmer som har kommet inn på Kystens Næringsliv sine nettsider kombinert med en vurdering gjort av en fagjury.

Kommunen rolle i det nye sikkerhetspolitiske bildet ble også trukket fram i juryens begrunnelse. Harstad har et viktig verftsmiljø, som er svært strategisk lokalisert fra et norsk sikkerhet- og beredskapsperspektiv.

(©NTB)

Flere nyheter: