Menu
Graham Thorpe led av depresjon. Foto: Tertius Pickard / AP / NTB

Familien bekrefter: Tidligere cricketstjerne tok sitt eget liv

Den tidligere cricketstjernen Graham Thorpe døde tidligere denne måneden, bare 55 år gammel. Nå forteller kona åpenhjertig at han begikk selvmord.

Av NTB | 12.08.2024 19:13:12

Sport: Den tidligere engelske landslagsspilleren tok sitt eget liv etter å ha kjempet mot depresjon og angst i flere år, opplyser kona Amanda i et intervju med avisen The Times.

Politiet har tidligere opplyst at Thorpe døde etter en hendelse på en jernbanelinje nær familiens hjem.

55-åringens bortgang ble mottatt med sorg i det internasjonale cricketmiljøet. Thorpe var en populær skikkelse i idretten han var en del av store deler av livet.

Han hadde en imponerende England-karriere bak seg som strakte seg fra 1993 til 2005. Deretter tilbrakte han nye tolv år i forskjellige trenerroller.

I mai 2022 ble cricketprofilen innlagt på sykehus og erklært «alvorlig syk».

I intervjuet med The Times forteller kona Amanda Thorpe nå at ektemannen forsøkte å begå selvmord allerede for to år siden. Depresjonen tok kontroll over livet hans.

– Til tross for at han hadde kone og to døtre som han elsket og som elsket ham, ble han ikke bedre. Han var så dårlig den siste tiden, og han trodde virkelig at vi ville ha det bedre uten ham. Vi er knust over at han handlet ut fra det og tok sitt eget liv, sier Amanda Thorpe til avisen.

– De siste par årene led Graham av alvorlig depresjon og angst. Dette førte til at han gjorde et alvorlig forsøk på livet sitt i mai 2022, noe som resulterte i et lengre opphold på en intensivavdeling, legger hun til.

Graham Thorpe spilte 100 testkamper og 82 landskamper for England i løpet av sin innholdsrike karriere.

(©NTB)

Flere nyheter: