Azar Karadas og hans Start-mannskap vendte til ledelse, men greide ikke å slå Egersund. Her er Start-treneren under en kamp tidligere i sesongen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Nedrykkstruede Start gikk på ny smell – Egersund vant etter overtidsmål

Start vendte til ledelse, men Egersund slo tilbake og vant 3-2 på hjemmebane i 1. divisjon søndag. Lyn og Kongsvinger spilte 1-1 på Gjemselund.

Av NTB | 11.08.2024 19:03:01

Sport: Start. som har slitt tungt i årets sesong, kom ned på jorda igjen etter seieren over Mjøndalen sist.

Kristiansand-klubben har bare poenget ned til Aalesund på kvalifiseringsplass til nedrykk, og Mjøndalen er poenget bak der igjen på 15.-plass. AaFK og Mjøndalen har dessuten én kamp mindre spilt enn Start, og dermed kan gultrøyene snart befinne seg under streken.

Søndag havnet Start under mot Egersund etter en scoring av Magnus Lankhof Dahlby, men Kaya Makosso og Håkon Lorentzen sørget for 2-1-ledelse etter 57 minutter.

Fire minutter senere utlignet Chris Sleveland med et flott langskudd, og på overtid dukket Ingvald Halgunset opp og sikret hjemmeseier.

Egersund fortsetter sin knallsterke sesong og er nummer tre på tabellen. Det skiller to poeng opp til Bryne på direkte opprykksplass.

Anders Bjørntvedt Olsen sendte Lyn i ledelsen mot Kongsvinger, men hjemmelaget fikk med seg ett poeng takket være Joel Nilsson scoring ni minutter etter hvilen. Lyn ligger på sjuendeplass, ett poeng bak Stabæk på kvalifiseringsplass til opprykk.

Kongsvinger startet sesongen godt, men har den siste tiden slitt. Søndagens kamp var den sjuende på rad uten seier. Johan Wennbergs mannskap er nummer åtte på tabellen.

Vålerenga styrer mot opprykk etter 3-0-seier over Raufoss tidligere søndag.