Menu
Mikkel Hansen og Danmark tok OL-gull i håndball. Foto: Aaron Favila / AP / NTB

Perfekt punktum for Mikkel Hansen – Danmark tok suverent OL-gull i håndball med historiske sifre

Det danske stjernegalleriet viste muskler da de smadret Tyskland 39-26 i OL-finalen i håndball søndag. Legenden Mikkel Hansen fikk dermed avslutte karrieren på best mulig vis.

Av NTB | 11.08.2024 15:02:56

Sport: I begynnelsen av april gjorde 36-åringen det kjent at han ville gi seg etter OL i Paris. Hansen har vært blant Danmarks største idrettsstjerner i en årrekke. Han er kåret til verdens beste håndballspiller ved tre anledninger og har også blitt utnevnt til mest verdifulle spiller i både OL og VM.

Anført av stjernetrioen Rasmus Lauge, Simon Pytlick og Mathias Gidsel tok danskene umiddelbart kommando i søndagens finale mot Tyskland. Det danske stjernegalleriet rystet hvittrøyene fra start, og de rødkledde var aldri truet på vei mot 39-26 og deres tredje strake OL-medalje. I 2016 ble det gull, mens det i Tokyo ble sølv.

Aldri før har en OL-finale i herrehåndball blitt vunnet med så store sifre. I 1988 vant Sovjetunionen med sju mål i finalen mot Sør-Korea.

– Det er litt kjedelig at de framstår så tafatte i finalen. Nå ser de ut som et juniorlag med feilpasninger og mye rart, sa Max-ekspert Ole Gustav Gjekstad om Tyskland.

Triumfen i Lille ga veteran Hansen det perfekte punktum på en lang og innholdsrik karriere.

Hansen har vunnet det meste som kan vinnes både på klubb- og landslagsnivå. Han har fra tidligere OL-gull fra 2016, EM-gull fra 2012 og gull fra de tre siste verdensmesterskapene.

I tillegg har han vunnet en bråte liga- og cuptitler i Frankrike og Danmark. Mesterligatrofeet fikk han imidlertid aldri hendene på. Med Paris Saint-Germain var han tapende finalist i 2017.

De siste par mesterskapene har Gidsel og Pytlick gjort konkurransen betraktelig tøffere for Hansen, som allerede under EM i januar måtte nøye seg med en noe mer perifer rolle i laget.

Lørdag tok de danske håndballkvinnene OL-bronse, deres første medalje på 20 år.

(©NTB)

Flere nyheter: