Menu
Anita Yvonne Stenberg i aksjon i omnium søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Paris-OL: Stenberg nummer seks i omnium før den siste øvelsen

Regjerende europamester Anita Yvonne Stenberg ligger på 6.-plass med 76 poeng før det avsluttende poengrittet i omnium i Paris-OL.

Av NTB | 11.08.2024 13:22:48

Sport: 31-åringen fra Drammen innledet konkurransen med 26 poeng fra øvelsen scratch, før hun innkasserte ytterligere 18 poeng i temporittet. I eliminasjonsrittet bokførte Stenberg sterke 32 poeng etter 5.-plass. På flere av rundene var Stenberg svært nære å forsvinne ut av løpet, men den norske banesyklisten viste imponerende kontroll.

– Hun leverer her. Det er veldig imponerende, sa Max-kommentator Theiss Magelssen.

Før den siste øvelsen er Stenberg 20 poeng bak bronseplasserte Maggie Coles-Lyster fra Canada.

Omnium består til sammen av fire øvelser. Poengrittet gjenstår før de olympiske medaljene skal deles ut. Amerikanske Jennifer Valente er regjerende olympisk mester. Hun leder etter tre av fire øvelser, og står med 118 av 120 mulige poeng.

Den britiske stjernen Katie Archibald måtte trekke seg fra lekene i Paris etter at hun pådro seg et brudd i beinet i juni.

Tidligere i år tok Stenberg EM-gull i omnium.

– Det var helt fantastisk. Omnium er noe jeg har drømt om kjempelenge, og som jeg anser som dronningdisiplinen å vinne. Det er det største jeg har fått til, sa Stenberg til TV 2 etter triumfen.

Dagen etterpå fulgte den norske 31-åringen opp med sølv i poengritt.

I forrige OL ble Stenberg nummer fem i omnium.

(©NTB)

Flere nyheter: