Menu
Marie-Therese Obst fikk vist seg fram i spydfinalen i Paris lørdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Obst på 11.-plass i spydfinalen i OL: – Stolt

Marie-Therese Obst var fornøyd med å ta seg til OL-finale i spyd, men der fikk hun det ikke helt til å stemme. Bestekastet på 61,14 meter holdt til 11.-plass.

Av NTB | 10.08.2024 21:53:07

Sport: Det første kastet til Obst ble også hennes beste. Hun lå på 6.-plass etter at alle finalistene hadde kastet én gang hver, men ettersom hun ikke klarte å forbedre seg, ble hun tatt igjen av nesten samtlige i finalen.

Obst fulgte opp med 60,57 i andre kast, før det ble 58,78 på kast nummer tre.

Det var ikke nok til å avansere i finalen, der de åtte beste fikk kaste ytterligere tre ganger. Mossejenta endte nest sist i finalen.

– Jeg er stolt over det jeg har fått til med ett år trening etter skulderoperasjonen, og dette gir motivasjon til å satse i fire nye år mot OL i Los Angeles, sa Obst til NTB etter finalen.

Sølvet endte hos sørafrikanske Jo-Ane van Dyk. Hennes beste kast var på 63,93 meter. Tsjekkiske Nikola Ogrodnikova tok bronsen med 63,68, også dét sesongbeste.

61,14 og 11.-plass var ikke helt der Obst hadde håpet å ende, men 28-åringen var uansett godt fornøyd med å ta seg til finalen.

Til NRK fortalte Obst «at hun var så nervøs at hun trodde at hjertet skulle rives ut av kroppen».

Overfor NTB kunne hun fortelle mer om noen urolige morgentimer foran onsdagens kvalifisering.

– Jeg var utrolig nervøs helt fra morgenen av. Alarmen var stilt inn på 06.45, og jeg våknet før den gikk. Allerede da jeg lå i senga merket jeg at i dag skulle jeg gjøre noe jeg aldri har gjort før. Den følelsen holdt seg egentlig helt fram til det første kastet, sa Obst.

Haruka Kitaguchi vant spydfinalen. Japaneren åpnet med sesongbeste med 65,80 på sitt første kast i finalen, noe som holdt hele veien inn til gull.

28-åringen var svært nervøs foran kvalifiseringen, der hun avanserte til finalen til tross for at hennes beste kast landet 18 centimeter unna kravet på 62 meter som ville sikre automatisk finaleplass.

(©NTB)

Flere nyheter: