Menu
Sinaloa-kartellets mangeårige leder Ismael «El Mayo» Zambada og Joaquín Guzmán López, sønn av narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán, sitter varetektsfengslet i USA. Foto: USAs utenriksdepartement / AP / NTB

Sinaloa-kartellets medgrunnlegger ble fraktet ufrivillig til USA

Narkobaronen Ismael «El Mayo» Zambada ble i juli fraktet til USA mot sin egen vilje, bekrefter USAs ambassadør til Mexico.

Av NTB | 10.08.2024 02:02:44

Kriminalitet og rettsvesen: Zambada ankom i juli Texas med et fly, sammen med narkobaronen Joaquín Guzmán López.

Tidligere har Zambadas forsvarer sagt at den langvarige lederen for Sinaloa-kartellet var blitt bortført. Men myndighetene hadde ikke bekreftet det, og Zambadas alder og antatte dårlige helse førte blant noen til spekulasjoner om at han hadde overgitt seg selv.

Men fredag bekreftet USAs ambassadør til Mexico, Ken Salazar, at «de fraktet «El Mayo» Zambada mot hans egen vilje». Salazar sa at ingen amerikanere eller amerikanske ressurser eller fly var involvert.

I begynnelsen av august ble Zambada fremstilt for andre gang i en føderal domstol i Texas, etter at han ble satt i varetekt i USA i forrige uke.

Guzmán López, som er en av sønnene til den beryktede narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán, landet på en flyplass nær El Paso 25. juli. Der ble både han og Zambada pågrepet. De to er siktet i USA for ulike narkotikarelaterte forbrytelser.

Joaquín «El Chapo» Guzmáns sønn overga seg imidlertid frivillig, ifølge uttalelsene fra USAs ambassade.

(©NTB)

Flere nyheter: