Menu
Karsten Warholm ble slått av Rai Benjamin i OL-finalen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Warholm slått av Benjamin i OL-finalen: – Hyggelig å ta sølv også

Karsten Warholm greide ikke holde følge med Rai Benjamin og løp inn til sølv i OL-finalen på 400 meter hekk i Paris fredag.

Av NTB | 09.08.2024 22:23:10

Sport: Dermed klarte ikke sunnmøringen å forsvare gullet fra Tokyo for tre år siden. Benjamin var foran hele veien og klokket inn på 46,46, noe som er sesongbeste for ham. Warholm havnet til slutt et stykke bak og tok sølvet på 47,06. Warholm fikk trøbbel med en hekk underveis og havnet bakpå.

– Selvsagt var det gull jeg hadde i tankene når det er det jeg er vant til å ta. Samtidig var jeg ikke god nok i dag. Jeg roter det til på den niende hekken. En sølvmedalje må man også være fornøyd med, sa Warholm til Max.

– Jeg har nå tatt medalje i to OL, og det må jeg også klare å glede meg over. Det er hyggelig å ta sølv også, det må jeg si, fortsatte han.

Benjamin hadde sett for seg å ta OL-gullet fredag.

– Det betyr så utrolig mye for meg. Jeg tror ikke jeg noen gang tvilte på det. Det handlet bare om å stille opp hver dag og vente på at det til slutt skulle gå min vei, sa han i pressesonen.

– Denne seieren var for familien min som var til stede, fortsatte han.

– Det var et fantastisk løp av Rai. Han løp vel relativt feilfritt, mens Karsten gjorde noen feil. Slik er det i hekkeløp, og det er ikke så gærent med sølv heller, sa Warholms trener Leif Olav Alnes til NRK.

– Med den historikken han har, så får han lov til å være skuffet over å bli nummer to, men jeg synes ikke så mange andre skal være skuffet, fortsatte Alnes.

Han var aldri i nærheten av å utfordre Benjamin om gullet i OL-finalen, men endte ikke altfor langt bak Warholm. Dos Santos tok bronsen på 47,26.

Warholm vant gull i Tokyo for tre år siden med verdensrekord 45,94. Fredag jaktet han på å bli den andre i OL-historien til å forsvare gull. Det har ikke skjedd siden 1960.

Warholm hadde fortsatt til gode å slå Benjamin i et løp i 2024, og heller ikke i OL lyktes nordmannen.

Også brasilianske Alison dos Santos har vist gode takter i år, men i OL har han slitt med å finne toppfarten.

(©NTB)

Flere nyheter: