Menu
Sha'Carri Richardson ga alt på siste etappe og sikret sitt første OL-gull i kvinnenes stafett på 4 x 100 meter. Foto: Ashley Landis / AP / NTB

USA vant 4 x 100 meter stafett – Sha’Carri Richardson sikret sitt første OL-gull

USA var sterkest i stafetten over 4 x 100 meter i Paris-OL fredag. Sha'Carri Richardson sikret seieren for amerikanerne på oppløpet og tok sitt første OL-gull.

Av NTB | 09.08.2024 20:03:12

Sport: Det amerikanske laget med Melissa Jefferson, Twanisha Terry, Gabrielle Thomas og Richardson var sterkest, i god kamp med Storbritannia og Tyskland like bak.

Britene så ut til å ha fordelen ut på siste etappe, men bommet litt på den siste vekslingen. Det ga Richardson den nødvendige fordelen i det som ble en spurt mellom de tre medaljelagene.

Richardson vant 100-meteren individuelt i VM i Budapest i 2023, men endte med sølv på 100-meteren i OL, like bak Julien Alfred. Richardson deltok ikke i OL for tre år siden.

De amerikanske herrene fikk det ikke til å stemme i det hele tatt på sin stafett. Andre De Grasse leverte en kjempeetappe og løp Canada inn til gull. Sør-Afrika tok sølv, mens Storbritannia sikret bronsen.

(©NTB)

Flere nyheter: