Vålerenga slo Rosenborg i toppkampen i Toppserien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vålerenga slo Rosenborg i toppkampen – har kjempeluke på tabelltopp

Vålerenga fører an i kampen om tittelen i Toppserien. Oslo-laget vant storkampen mot Rosenborg 3-1 og leder klart på tabellen med ti kamper igjen.

Av NTB | 09.08.2024 20:02:58

Sport: Trønderne har én kamp mindre spilt, men med fredagens tap begynner avstanden å bli stor.

Vålerenga har spilt solid hele sesongen og tok fredag sin 15. seier på 17 kamper.

Rosenborg er elleve poeng bak Vålerenga, mens Brann er 14 poeng bak de kongeblå. Brann har to kamper mindre spilt enn Vålerenga.

Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen da Elise Thorsnes stanget ballen i mål etter innlegg fra Karina Sævik.

– Det blir litt spesielt, selvfølgelig, men slik er fotballen. Jeg er klar for å gi alt i dag, sa Hørte til NRK før kampen.

Etter 20 minutter gjorde hun seg tellende, men hun ønsket nok at det skulle skje på en annen måte. Hun felte Emilie Nautnes inne i feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Cesilie Andreassen var sikker og utlignet oppgjøret.

Før pause sørget imidlertid Thea Bjelde og Olaug Tvedten for at hjemmelaget ledet 3-1. Bjelde scoret fra om lag 20 meter.

– Hun løper mot meg og roper masse ting jeg ikke skal si på TV, og så strammer jeg alt jeg har og så ser det ut som jeg gir henne en skulder. Jeg forsvarer meg når folk kommer i rennefart mot meg. Hun er ikke en spiller jeg er så kjempefan av, sa Thorsnes til NRK.

– Det driter jeg faktisk veldig i. Det er unødvendig av henne å trykke så til, men slik skjer på banen, svarte Nautnes.

Sara Hørte startet for Vålerenga mot gamleklubben. Hun forlot Rosenborg 31. juli etter at kontrakten løp ut.

I pausen var det ikke kjempestemning mellom Thorsnes og Nautnes etter en duell mellom de to i 1. omgang. Det endte med at Nautnes gikk i bakken.