Menu
Tobias Grønstad klarte ikke å booke finaleplass på 800 meter i Paris-OL. Foto: Jessica Gow / TT / NTB

Grønstad langt unna finale på 800 meter: – Ville gi det en ærlig sjanse

Den norske friidrettsutøveren Tobias Grønstad fikk det som ventet knalltøft og røk ut i fredagens OL-semifinale på 800 meter i Paris.

Av NTB | 09.08.2024 12:03:20

Sport: 22-åringen måtte bli blant de to beste i heat med blant andre kruttsterke Marco Arop (Canada) og hjemmehåpet Gabriel Tual. Det klarte han ikke, og nordmannen hadde heller ingen sjanse til å kapre én av de to «lucky loser»-plassene på tid etter sjuendeplass i heatet.

– Jeg er fornøyd med dette. Jeg hadde bestemt meg for å gi det en ærlig sjanse, men så var jeg litt for daff på andrerunden. Jeg følte meg halvsliten på oppvarming, men jeg klarte å mobilisere, sa Grønstad til NRK.

– Det ble tøft. Det var litt stopp når det var stopp, men det var en grei opplevelse. Jeg ga det en sjanse, og på den første runden løste jeg det bra taktisk, la han til.

Semifinalen var Grønstads tredje løp på tre dager i Paris.

– Det er for så vidt godt gjennomført. Den store innsatsen la han ned i går, sa friidrettsekspert og tidligere olympisk mester på øvelsen Vebjørn Rodal.

– Han kan forlate OL med hevet hode, sa kommentator Jann Post til.

Grønstad sprang torsdag inn til ny personlig rekord da han ble nummer tre i sitt oppsamlingsheat.

– Det var digg. Det er det første globale mesterskapet, og nå har det bare gått dritt i hvert EM jeg har vært med i. Det var deilig å få det til nå. Jeg var sliten på oppvarmingen, men jeg måtte bare være offensiv. Jeg har vært med noen karer fra Sandnes i to uker nå, og da blir du ganske rå i hodet, sa en smørblid Grønstad til NRK etter det løpet.

– I dag ble det litt dyre billetter, så i dag vurderte jeg å spørre om lønnsøkning på direkten. Jeg skal ikke gjøre det altså, nei, nei, nei, smilte mor Grønstad til NRK før fredagens semifinale.

Grønstad ble slått ut i det innledende heatet på 800 meter i Roma tidligere i starten av juni. Det skjedde få dager etter at han sikret Paris-billett med sterke 1.44,67 under Bislett Games.

22-åringen tok NM-bronse på 400 meter tidligere i sommer.

Fredagens semifinale var det siste løpet Grønstad gjorde i Paris.

Etter oppsamlingsheatet «ba» moren Hanne, i et direktesendt intervju på NRK, om fri fra jobb for å følge sønnens semifinale fredag. Det fikk hun innvilget, og sønnens heat ble fulgt fra en lounge på Stade de France.

(©NTB)

Flere nyheter: