Menu
Kronprinsesse Mette-Marit da Litteraturtoget stoppet i Alvdal tidligere i sommer. Hun har ikke reist til OL i Frankrike som planlagt. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Arrangement i Paris planlagt uten kronprinsessen

Selv om kronprins Haakon håper at kronprinsesse Mette-Marit kan reise til Paris, blir et arrangement i den franske hovedstaden planlagt uten henne til stede.

Av NTB | 09.08.2024 11:43:13

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi håper fortsatt å få henne hit, så får vi se om vi klarer å få til det om ikke så lenge, sa kronprinsen til NTB torsdag.

Ifølge Dagbladet står kronprinsesse Mette-Marit oppført blant gjestene på en mottakelse i regi av ambassadør Niels Engelschiøn og Norges Olympiske Komité. Også norske utøvere, kronprinsen og statsminister Jonas Gahr Støre står oppført som gjester.

Til avisa opplyser imidlertid Slottet fredag formiddag at det nå planlegges for arrangement uten kronprinsessen.

– Dette er nok basert på gammel informasjon. Det planlegges nå med at det er kronprinsen som deltar på arrangementet på ambassaden, forteller kommunikasjonsrådgiver Simen Løvberg Sund.

I kongehusets offisielle program varer kronprinsparets besøk til De olympiske leker til og med 10. august, altså lørdag.

Tirsdag, samme dag som besøket startet, ble det klart at kronprins Haakon reiste alene. Kongehuset oppga ikke årsaken til at kronprinsessen ble hjemme.

Senere samme dag ble det kjent at sønnen Marius Borg Høiby var blitt siktet for kroppskrenkelse etter en hendelse i Oslo i helgen.

(©NTB)

Flere nyheter: