Menu
Amalie Iuel og de norske stafettjentene røk ut i kvalifiseringen på 4 x 400 meter. Her fra semifinalen på 400 meter hekk. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Friidrett: De norske stafettkvinnene slått ut i kvalifiseringen

Josefine Tomine Eriksen, Lakeri Ertzgaard, Elisabeth Slettum og Amalie Iuel kom fredag til kort i kvalifiseringen på 4 x 400 meter i Paris-OL.

Av NTB | 09.08.2024 10:53:08

Sport: Den norske kvartetten måtte enten bli blant de tre beste i sitt semifinaleheat eller håpe på å kapre én av de to «lucky loser»-plassene på tid.

I heat med blant andre USA og Storbritannia klarte ikke Eriksen, Ertzgaard, Slettum og Iuel å bli blant de fem beste. Dermed er de ute.

Finalen går av stabelen lørdag kveld.

Friidrettskometen Henriette Jæger uteble fra den norske kvartetten i kvalifiseringen ettersom hun selv skal løpe finale på 400 meter senere fredag.

Tidligere i år løp de norske stafettjentene kruttsterke 3.26,88 i finalen i Det internasjonale friidrettsforbundets stafettstevne på Bahamas. OL-billetten til Paris ble sikret da de ble nummer to i kvalifiseringen. Da løp Eriksen, Iuel, Slettum og Jæger på det norske laget.

I EM forbedret Eriksen, Ertzgaard, Slettum og Iuel norgesrekorden til 3.26,05, men det holdt ikke til finaleplass på grunn av vekslingskluss.

(©NTB)

Flere nyheter: