Menu
Henrik Christiansen og resten av svømmerne på 10 kilometer maraton fredag. Foto: Dar Yasin / AP / NTB

Henrik Christiansen sjanseløs i brutal OL-gren – nesten 13 minutter bak vinneren i maratonsvømming

Henrik Christiansen (27) var et hav unna å kjempe om medalje på 10 kilometer maratonsvømming i omdiskuterte Seinen fredag morgen. Nordmannen måtte tåle jumboplass.

Av NTB | 09.08.2024 09:43:10

Sport: Den norske profilen endte helt sist av de som fullførte distansen, tolv minutter og 45 sekunder bak gullvinner Kristof Rasovszky. Oliver Klemet tok sølv, mens David Betlehem sikret bronsemedaljen.

Christiansen ga tidlig fra seg flere sekunder til tetgruppen, og etter halvannen kilometer var avstanden til tyske Florian Wellbrock i front hele 40 sekunder. Med tre av ti kilometer unnagjort hadde avstanden økt til to minutter og åtte sekunder.

Etter 5,9 kilometer lå Christiansen på 25.-plass, drøye fem minutter bak ledende Wellbrock. Ved passering 7,6 kilometer var avstanden småbrutale sju minutter og 50 sekunder, før den var rett i underkant av ti minutter med 1700 meter igjen.

Christiansen svømte til slutt i mål nesten 13 minutter bak Rasovszky.

Det hersket lenge usikkerhet rundt hvorvidt Christiansen og resten av de olympiske svømmerne fikk hoppe uti Seinen fredag, men noen timer før konkurransestart kom beskjeden om at den mye omtalte elven holdt tilstrekkelig kvalitet.

Havsvømmerne fikk ikke anledning til å trene som planlagt tirsdag på grunn av for høye nivåer av bakterietypen enterokokker. Allerede dagen etter mente imidlertid arrangøren at vannet var rent nok.

I etterkant var det tendenser til opprør blant utøverne.

Christiansen fikk det ikke til å stemme på de to distansene innendørs i årets OL. Verken på 800 eller 1500 meter klarte profilen å ta seg til finale.

I OL-landsbyen har 27-åringen fått aliaset «The Muffin Man». Det hele startet med at han ga en sjokolademuffins karakteren 11 av 10. Deretter la han ut video etter video med forskjellige påfunn som involverer sjokolademuffins, som han etter hvert klarte å gjøre voldsomt populære.

Flere utøvere og andre Internett-personligheter kastet seg etter hvert på.

Triatletene, som også gjennomførte svømmingen sin i Seinen, fikk også problemer med vannkvaliteten. Den siste av konkurransene ble gjennomført mandag, til tross for av treningene måtte avlyses i forkant.

I sosiale medier har han imidlertid blitt et fenomen i løpet av ukene i den franske hovedstaden. På plattformen Tiktok har videoene hans gått viralt. I intervjusonen etter kvalifiseringen på 1500 meter var han en ettertraktet mann og ble stoppet av nær sagt alle journalister. Medier fra over hele verden har omtalt nordmannen.

(©NTB)

Flere nyheter: