Menu
Raymond Johansen skal lede VAR-utvalget. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Tidligere byrådsleder Raymond Johansen skal lede NFFs VAR-utvalg

Norges Fotballforbund har pekt ut Raymond Johansen som leder for arbeidsgruppen som skal utrede problemstillinger ved videodømmingsverktøyet VAR.

Av NTB | 08.08.2024 20:23:31

Sport: Gruppen og mandatet ble presentert på et pressetreff på Ullevaal stadion torsdag. Fotballpresident Lise Klaveness var til stede.

Johansen har tidligere erfaring fra fotballen som sportslig leder i Vålerenga, der han sluttet i 2009. Johansen var byrådsleder i Oslo fra 2015 til høsten 2023. Siden den gang har han vært i stillingen som generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

– Jeg ble litt overrasket da Lise ringte og spurte om jeg ville påta meg denne oppgaven. Etter å ha tenkt meg om, svarte jeg ja til det. Først og fremst fordi jeg er glad i fotball, sa Johansen.

I mandatet står det at gruppen skal analysere VAR i dybden, men ikke konkludere med noe.

– Jeg har fulgt med i debatten rundt dette spørsmålet og skjønner at det er mye følelser i dette. Det er utrolig deilig å få et mandat der man ikke skal ta stilling. Vi skal snu alle steiner, fortsatte Johansen.

Med seg i arbeidsgruppen får han blant andre klubbrepresentanter, dommere og representanter fra landslag. Brede Hangeland er en av dem.

– Timingen er god for å sette i gang et arbeid, sa Klaveness torsdag.

Det har vært mye støy rundt VAR den siste tiden. Under flere kamper har supportere avbrutt spillet ved å kaste ulike gjenstander ut på banen.

Kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm 21. juli ble avbrutt og utsatt etter fire stopp i spillet. Den kampen skal spilles om igjen 21. august.

– Vi har lange tradisjoner om å ta vanskelige og omdiskuterte saker til tinget. Vi i forbundsstyret går inn i dette med et helt åpent sinn. Vi legger ingen føringer og har et oppriktig ønske om å ha en transparent prosess, sa Klaveness.

– En innstilling fra toppklubber vil veie tungt, fortsatte fotballpresidenten.

Norges Fotballforbund har rettet kraftig kritikk mot måten supporterne i sommer har vist sin misnøye på. Det er blitt kastet tennisballer på banen i flere kamper, og i RBK-oppgjøret ble det også kastet en stor mengde med fiskekaker.

Gruppen starter sitt arbeid kommende uke, og rapporten skal leveres 18. november. Klaveness ønsker seg en løypemelding i uke 39, sa hun torsdag.

Fire dager etter kaoset på Lerkendal besluttet NFF at VAR-dømmingens fremtid skulle opp til diskusjon på neste års fotballting.

(©NTB)

Flere nyheter: