Menu
Landslagssjef Jonas Wille fikk ikke nok sving på laget sitt mot Slovenia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

OL over for håndballgutta – 28-33-tap for Slovenia i kvartfinalen

Drømmen og håpet om en historisk plass i semifinalen i OL ble stoppet effektivt av Slovenia onsdag kveld. Norge tapte 28-33.

Av NTB | 07.08.2024 23:03:14

Sport: Norge lå under med fire mål til pause (12-16). De rødkledde var med etter hvilen, men klarte ikke å hente inn forspranget.

Gabriel Setterblom kom inn og gjorde sakene sine godt etter hvilen, og Norge var under med tre mål med ti minutter igjen, men nærmere kom de ikke.

Storscoreren Blaz Janc gjorde livet surt for de norske keeperne, som ikke fikk opp en redningsprosent man bør ha for å ta seg videre blant de fire gjenværende lagene i mesterskapet.

På tampen raknet det, og de siste minuttene var det et motløst norsk lag som hadde innsett at slaget var tapt.

To ganger i løpet av omgangen byttet de to keeperne.

– Det er ikke ofte du ser på en omgang, sa Discoverys ekspertkommentator Ole Gustav Gjekstad.

– Vi har hatt for få redninger. Det har gitt oss litt desperasjon, kanskje. Så har det spredt seg litt usikkerhet, og den skal vi ha vekk, sa assistenttrener og tidligere landslagskeeper Steinar Ege ved pause.

– Han bidrar sterkt til å holde oss inne i kampen, sa Gjekstad.

Det var ikke nok for Norge.

Det er over fire år siden det norske herrelaget vant edelt metall i mesterskap. I EM i 2020 ble det bronse, etter seier mot nettopp Slovenia. I 2017 og 2019 ble det VM-sølv.

Norges håndballgutter har kun vært med i OL to ganger tidligere. I München i 1972 ble det 8.-plass. I Tokyo-lekene for tre år siden havnet de på 7.-plass.

De tre foregående kvartfinalekampene i Lille bød på en enorm spenning. Spania slo Egypt i ekstraomganger før vertsnasjon overraskende røk ut for Frankrike, også det etter uavgjort ved fulltid.

Deretter tok Danmark seg til semifinale på bekostning av naborival Sverige.

Slovenia kom best i gang. Torbjørn Bergerud reddet ett av de ti første skuddene til Slovenia, men han fikk heller ikke mye hjelp fra forsvaret sitt. Til pause sto Bergerud og lagkamerat Kristian Sæverås med en redningsprosent på henholdsvis 15 og 17.

Jonas Wille tok timeout på 7-10 halvveis i 1. omgang. Alexander Blonz var beholdningen for Norge med sju av Norges elleve første scoringer.

Det var solgt 26.406 billetter til oppgjøret i arenaen som er hjemmebanen til fotballaget Lille. Det er flere enn samtlige norske spillere har spilt foran tidligere i karrieren. Rekorden i en herrekamp i håndball ble satt under EM i Tyskland. Da var det 53.586 til stede i de to første kampene i Düsseldorf.

(©NTB)

Flere nyheter: