Menu
Den brasilianske regnskogen fotografert ved bredden av Guama-elva, nær byen Belém i delstaten Para i august i fjor. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB

Avskogingen i brasilianske Amazonas på laveste nivå siden 2016, ifølge regjeringen

Avskogingen i brasilianske Amazonas ble redusert med nesten 46 prosent det siste året, sammenlignet med året før, viser satellittdata fra myndighetene.

Av NTB | 07.08.2024 21:43:12

Vær: Det er en største reduksjonen siden 2016, da myndighetene begynte å overvåke avskogingen på dette viset.

Amazonas-regnskogen ble redusert med 4300 kvadratkilometer mellom 1. august i fjor og 30. juli i år. Det er et område større enn gamle Østfold fylke.

Omfanget av avskogingen var i denne perioden 46 prosent mindre enn i de tolv foregående månedene.

Tallene er foreløpige og kommer fra satellittsystemet Deter, som håndteres av den føderale etaten som brasilianske miljømyndigheter bruker for å fange opp avskoging i sanntid. De mest presise avskogingstallene offentliggjøres vanligvis først i november.

Tidligere onsdag kom også foreløpige tall fra myndighetene som viser at avskogingen i Amazonas økte i juli. Det er første gang på 15 måneder at ødeleggelsen av regnskogen tiltar.

572 kvadratkilometer regnskog ble rasert i løpet av de 26 første dagene i juli, noe som er 14 prosent mer enn i hele juli i fjor. Fremdeles er omfanget av avskogingen langt lavere enn under president Lula da Silvas forgjenger Jair Bolsonaro.

Økningen tilskrives delvis en streik blant offentlig ansatte miljøvernarbeidere som startet i juni.

Flere nyheter: