Menu
Russlands Vladimir Putin sitter ved enden av bordet i et møte om situasjonen i Kursk onsdag. Med seg har han forsvarsminister Andrej Belousov (til høyre), sjefen for den føderale sikkerhetstjenesten Aleksandr Bortnikov (til venstre) og lederen for sikkerhetsrådet, Sergej Sjojgu (bak til venstre). Foto: Aleksey Babushkin, Sputnik, Kreml Pool Photo via AP / NTB

Russisk grenseregion innfører unntakstilstand under ukrainsk offensiv, sier guvernør

Det er innført unntakstilstand i Kursk som følge av et pågående ukrainsk angrep over grensa, ifølge lederen for den russiske regionen.

Av NTB | 07.08.2024 20:03:28

Krig og konflikter: – For å minske konsekvensene av at fiendens styrker kommer inn i regionen, tok jeg avgjørelsen om å innføre unntakstilstand i Kursk fra 7. august, sier Kursk-guvernør Aleksej Smirnov på Telegram onsdag kveld.

Ukrainske myndigheter har ikke kommentert de russiske meldingene om en storstilt ukrainsk bakkeoffensiv i Kursk, men de har selv evakuert flere innbyggere fra grenseområdet.

Angrepet skal ha startet for rundt 36 timer siden og pågikk onsdag kveld angivelig fortsatt. Russlands forsvarssjef Valerij Gerasimov sier at russiske styrker har stanset et angrep fra rundt 1000 ukrainske soldater og at de vil bli drevet tilbake til Ukraina.

En rekke innflytelsesrike russiske militærbloggere har rettet kraftig kritikk mot landets hærledelse fordi de ikke klarte å hindre angrepet, der soldater, stridsvogner og pansrede kjøretøy skal ha stormet grensa.

Flere nyheter: