Menu
Det ble en absurd og trist karriereslutt for Nikola Karabatic. Frankrike tapte OL-kvartfinalen etter ekstraomganger mot Tyskland. Foto: Aaron Favila / AP / NTB

Giganttabbe sendte Frankrike ut av OL – Karabatic hyllet i avskjeden

De franske håndballstjernene ledet 29-28 med seks sekunder igjen i OL-kvartfinalen, men Dika Mem rotet bort ballen, og Tyskland fikk ekstraomganger. Der ble det tysk jubel.

Av NTB | 07.08.2024 16:02:57

Sport: Det var uvirkelige scener i sluttsekundene i den stappfulle arenaen som har plass til over 27.000 tilskuere i Lille. I ekstraomgangene kunne Tyskland juble for 35-34-seier.

– Aldri sett noe lignende, skrev danske Ekstra Bladet.

Barcelona-spiller Mem sto med ti scoringer og leverte så til de grader varene med kniven på strupen. Han sørget for at Frankrike kom foran mot slutten av onsdagens kvartfinale.

Etter en fransk timeout med seks sekunder igjen på klokka skulle hjemmelaget bare holde på ballen og hale i land avansementet. Da kastet Mem bort ballen. Tyskland gikk lynhurtig i angrep, og Renars Uscins satte inn 29-29.

Synderen Mem sparket det han kunne inn i et reklameskilt idet ekstraomgangene var et faktum. Den franske hjemmefansen, som tidligere hadde sunget nasjonalsangen i sluttminuttene, ble helt stille.

Lagene holdt deretter følge med hverandre i ekstraomgangene. Tyskland avgjorde så få sekunder før slutt.

For 40 år gamle Nikola Karabatic ble det en trist sorti. Etter kampen samlet de tyske og franske spillerne seg rundt ham og klappet – sammen med over 20.000 franskmenn på tribunen.

Karabatic legger opp etter det som har vært en lang og svært innholdsrik karriere. Tre OL-gull står han med.

Nå venter Spania i semifinalen for tyskerne. Spanjolene tok seg videre etter en dramatisk kvartfinale mot Egypt tidligere onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: