Menu
Nora Mørk og Norge fikk en komfortabel kamp mot Brasil i OL-kvartfinalen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Håndballjentene holdt lekestue mot Brasil – til OL-semifinale etter 32-15-seier på rekordarena

Håndballjentene bød brasilianerne opp til dans i det som ble en publikumsfest i OL-kvartfinalen. Fra start til slutt førte Norge, og Brasil slet med å følge.

Av NTB | 06.08.2024 23:02:47

Sport: Over 20.000 tilskuere så Norge slå Brasil komfortabelt 32-15. Ved pause var Norge foran med åtte mål (16-8), og da var mye gjort. Landslagssjef Thorir Hergeirsson kunne spare flere av sine stjerner.

Nå venter Danmark i semifinalen torsdag. Sverige og Frankrike skal gjøre opp om den andre finaleplassen.

Arenaen i Lille-forstaden Villeneuve-d’Ascq, som vanligvis huser fotballaget Lille, har tatt igjen taket og stelt i stand en bane med plass til over 27.000 tilskuere i sluttspillet. Oppgjøret mellom Frankrike og Tyskland tidligere tirsdag hadde 26.548 tilskuere og er rekord for kvinner i håndball.

Det ble meldt om 23.000 solgte billetter til Norges kamp, og første oppgjør i cupspillet i OL ble noe helt annet enn de i hallen i Paris som tok 6000–7000 tilskuere.

Riktig nok var jubelen høyere når Brasil scoret.

Fotballaget Lille på sin side spilte mesterligakvalifisering tirsdag kveld og måtte reise til Valenciennes fem mil unna.

Norge fikk en kjempestart på kampen. Den driblesterke Györ-spiller Bruna de Paula prøvde seg, men Lunde og det norske forsvaret stengte igjen. Brasil sto med kun to scoringer etter 10 minutter.

44 år gamle Katrine Lunde kom til semifinalen med en redningsprosent på 43. I den første omgangen leverte hun 47 prosent.

Brasil tok seg til kvartfinale med to seirer og tre tap i gruppespillet, men det sa grundig stopp mot Norge. Camilla Herrem og flere andre som ikke har fått mye spilletid så langt, fikk prøve seg og leverte varene.

Ingstad var på plass på tribunen etter skrekkskaden.

Nå setter landslagssjef Thorir Hergeirsson igjen blikket mot Danmark. Semifinalemotstanderen ble slått 27-18 i gruppespillet i Paris.

Det brasilianske laget er en annen utgave enn det som har gitt Norge problemer tidligere.

Mot slutten av siste gruppekamp mot Tyskland ble linjespiller Vilde Ingstad skadet. Hun røk korsbåndet og blir ute i lang tid. Inn i OL-troppen kom reserve Thale Rushfeldt Deila.

(©NTB)

Flere nyheter: