Menu
Victoria Gulliksen red finale i OL tirsdag. Foto: Mosa'ab Elshamy / AP / NTB

Ingen OL-medalje i sprangridning for Gulliksen – fikk trøbbel i finalen

Victoria Gulliksen og hesten Mistral van de Vogelzang klarte ikke å ri feilfritt i OL-finalen i sprangridning tirsdag. Dermed ble det ingen medalje.

Av NTB | 06.08.2024 11:43:07

Sport: Den norske ekvipasjen kvalifiserte seg for finale ved å ri feilfritt i kvalifiseringen mandag. Der ble det til slutt 14.-plass.

I finalen klarte ikke OL-debutanten helt å følge opp den sterke innsatsen. I en tidlig kombinasjon rev hun hinderet klart og måtte jobbe for å holde seg på hesten.

– Litt skummelt der, faktisk. Veldig bra at de klarte å fortsette etter den feilen, sa Discovery-ekspert Tony André Hansen.

Deretter ble det ytterligere to riv pluss et feilpoeng som følge av at tidsgrensen ble oversteget.

– Hun rir akseptabelt. Det må vi si. Jeg tror dette er det største hun har ridd, sa Discovery-kommentator Heidi Skar.

Kun tre ekvipasjer kom seg feilfritt gjennom. I omhoppingen om medaljene var tyske Christian Kukuk alene om å unngå feilpoeng. Dermed ble han olympisk mester.

Sveitsiske Steve Guerdat tok sølvet, mens nederlandske Maikel van der Vleuten endte på bronseplass.

Den svenske storstjernen og verdenseneren Henrik von Eckermann falt av hesten i den første finalerunden og fikk medaljedrømmen ødelagt.

Under de sistnevnte lekene ble han den eldste norske deltakeren noen gang. Nå går altså datteren i hans fotspor.

Sprangrytteren har levert en rekke solide resultater i EM, VM og verdenscup de siste årene. I oppkjøringen til de kommende sommerlekene i Paris har hun blant annet imponert på såkalt 5-stjerners nivå, det høyeste nivået innen sprangridning.

Plasseringen er den sterkeste en norsk dressurrytter noen gang har prestert, og det var første gang i moderne dressurhistorie at en norsk ekvipasje er kvalifisert til fristilsdelen i et OL.

Gulliksen endte til slutt på 24.-plass i finalen. Det var nest sist av de som fullførte den svært krevende banen.

32 år gamle Victoria Gulliksen er datter av mer meritterte og kjente Geir Gulliksen. 64-åringen deltok både under OL i Beijing i 2008 og i de utsatte sommerlekene i Tokyo i 2021.

Tidligere i OL imponerte Isabel Freese stort med en 10.-plass i finalen i dressur.

(©NTB)

Flere nyheter: