Menu
Russlands president Vladimir Putin og forsvarsminister Andrej Belousov deltok på en militærparade i St. Petersburg. Russisk statlig TV rapporterer at Russland var bekymret for et ukrainsk angrep under paraden. Foto: Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / AP

Russland mistenkte ukrainsk angrep mot militærparade, ifølge statlig TV

Russland mistenkte at Ukraina planla å angripe landet under en militærparade i St. Petersburg i juli, ifølge statlig russisk TV.

Av NTB | 06.08.2024 09:23:17

Politikk: I tillegg kontaktet Russland USA om bekymringen, ifølge statlige medier, som siterer den russiske viseutenriksminister Sergej Rjabkov.

Paraden i St. Petersburg ble holdt i forbindelse med den russiske marinens dag 28. juli, og blant gjestene var president Vladimir Putin.

Reuters har spurt ukrainsk UD om en kommentar, foreløpig uten svar.

New York Times skriver at USAs forsvarsminister Lloyd Austin snakket med sin russiske motpart Andrej Belousov på telefon i midten av juli.

Temaet for samtalen var bekymringen for de ukrainske planene, som Russland lurte på om USA hadde godkjent. Austin ble overrasket av samtalen, og hadde ingen kjennskap om noen slike planer, sier to kilder til avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: