Menu
Sondre Guttormsen var nær å gå over 5,90 på første forsøk i stavfinalen i OL mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sondre Guttormsen ute av stavfinalen i OL

Sondre Guttormsen leverte sesongbeste, men greide ikke å blande seg inn i medaljekampen i OL-finalen i stav mandag. Han stoppet på 5,80.

Av NTB | 05.08.2024 21:13:22

Sport: 5,85 skulle vise seg som en utfordring, og nordmannen rev i sitt første forsøk. Hele fem utøvere kom seg over på førstehoppet, og Guttormsen valgte derfor å flytte sitt andre forsøk til 5,90.

Der ble det riv. Det samme ble det på hoppet han gjorde på 5,95, og Guttormsen måtte dermed se resten av finalen fra tribunen.

– Det er så fryktelig nærme, utbrøt NRK-kommentator Christina Vukicevic Demidov etter hans første riv på 5,90.

Nordmannen fikk kniven på strupen allerede på den andre høyden. 25-åringen rev to ganger på 5,70, men kom seg over i forsøk nummer tre og holdt liv i medaljedrømmen.

På 5,80 gikk derimot langt bedre, og nordmannen suste over i første forsøk. Det holdt til sesongbeste med fem centimeter.

Guttormsen kvalifiserte seg til finalen da han svingte seg over 5,75 i kvalifiseringen lørdag. Direktekravet var fem centimeter høyere.

Der ble det exit for lillebror Simen, som rev tre ganger på 5,70. Norges tredje deltaker, Pål Haugen Lillefosse, skadet seg på oppvarmingen lørdag og måtte trekke seg.

Storebror Guttormsen har trøblet med skade inn mot lekene i Paris og deltok ikke i Roma-Em i juni. I fjor ble han europeisk mester innendørs.

(©NTB)

Flere nyheter: