Menu
Molde-trener Erling Moe. Foto: Carina Johansen / NTB

Molde kan få svensk motstand i europaligakvalifiseringen

Molde møter Elfsborg eller kroatiske Rijeka i siste kvalifiseringsrunde til europaligaen om de tar seg forbi Cercle Brugge.

Av NTB | 05.08.2024 14:33:07

Sport: Molde spiller første kamp i tredje kvalifiseringsrunde på hjemmebane torsdag. Returen spilles i Belgia en uke senere, og vinneren av dobbeltkampen er klar for siste kvalifiseringsrunde.

Der venter enten Elfsborg eller Rijeka. Cercle Brugge, som har Jesper Daland i troppen, slo skotske Kilmarnock i forrige runde.

Molde startet på ferden mot europaligaen med å slå danske Silkeborg 5-4 sammenlagt. Skulle Molde tape for Brugge, venter enten slovakiske Spartak Trnava eller polske Wisla Krakow i siste kvalifiseringsrunde i conferenceligaen.

Molde får sjansen i Uefas nest gjeveste klubbturnering fordi klubben er regjerende cupmestere. I fjor tok de seg til gruppespillet i europaligaen.

Kommende sesong blir det innført ligaspill i europacupene. Det vil si at kvalifiserte lag spiller enkeltkamper mot ulike motstandere hjemme og borte. En samlet tabell avgjør hvem som går til utslagsfasen.

(©NTB)

Flere nyheter: