Menu
To menn løper forbi et kjøpesenter som ble stukket i brann under en demonstrasjon mot regjeringen i hovedstaden Dhaka søndag. Foto: Rajib Dhar / AP / NTB

FN sjokkert over voldelige demonstrasjoner i Bangladesh

FN er sjokkert over de voldelige protestene i Bangladesh og oppfordrer regjeringen i landet til å slutte å gå etter fredelige demonstranter.

Av NTB | 05.08.2024 02:13:11

Krig og konflikter: – Den sjokkerende volden i Bangladesh må ta slutt, sier FNs menneskerettssjef Volker Türk.

Han oppfordrer regjeringen i landet til å slutte å gå etter fredelige demonstranter.

– Med tanke på en planlagt massedemonstrasjon i Dhaka i morgen (mandag), og regjeringspartiets ungdomsfløy som er bedt om å stille seg mot protestene, er jeg dypt bekymret over at det kan bli enda flere liv som går tapt og at det blir mer ødeleggelse, sier Turk.

Søndag ble minst 91 mennesker drept i nye sammenstøt mellom demonstranter, politi og tilhengere av regjeringen i Bangladesh, ifølge tall som nyhetsbyrået Reuters har hentet inn.

Protestene var i utgangspunktet rettet mot et kvotesystem som gjorde at en stor andel av alle offentlige stillinger i landet var forbeholdt familiemedlemmer av dem som kjempet i uavhengighetskrigen mot Pakistan i 1971. Landets høyeste domstol har slått fast at dette systemet er ulovlig, men har ikke opphevet det fullstendig.

Kvoteloven ble behandlet i juni, og protestene tok til i juli. Det totale dødstallet nærmer seg nå 300.

(©NTB)

Flere nyheter: