Menu
Eivind Henriksen leverte sesongbeste i OL-finalen i slegge søndag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Henriksen 21 centimeter fra OL-bronse i slegge: – For ti dager siden kunne jeg ikke kaste

Eivind Henriksen er en virkelig mesterskapskaster. Han leverte sesongbeste i OL-finalen i slegge og endte på fjerdeplass, bare 21 centimeter fra bronsen.

Av NTB | 04.08.2024 23:03:07

Sport: – Jeg overpresterte igjen, så jeg kan ikke være annet enn fornøyd. For ti dager siden kunne jeg ikke kaste. Det er kjipe centimeter bak bronsen, men det er fantastisk å være her og prestere, sa han til NTB.

Han fortalte at det for halvannen uke så ganske mørkt ut med tanke på å gjøre det.

– Jeg fikk en smell i skulderen. Jeg hadde fått injeksjon i begge knærne onsdag før jeg reiste, og så skulle jeg trene litt overkropp på Olympiatoppen. Så fikk jeg en smell, og jeg reiste hit med ganske råtten skulder. Men så fikk jeg god behandling, og nå er det bedre enn på lenge.

Henriksen blandet seg inn i medaljekampen med 79,18 i forsøk nummer to. Det var sesongbeste med over to meter, og nordmannen var på det tidspunkt på pallen.

I den neste runden var ungarske Bence Halasz (79,97) bedre og dyttet nordmannen ned til fjerdeplassen. Canadiske Ethan Katzberg (84,12) og ukrainske Mykhaylo Kokhan (79,39) var allerede foran nordmannen.

– Om jeg hadde litt bedre grunnlag, ville jeg orket å fyre i flere kast. Jeg kjente at det måtte skje i et av de første, sa han til NTB.

Katzberg klinket til med 84,12 i sitt første kast, og det holdt til suverent OL-gull. Kastet var tett på den olympiske rekorden.

– Ham er det ikke noe å gjøre med. Det er umenneskelig det han driver med, sa Henriksen, som føler at de andre er innen rekkevidde.

– Jeg elsker å være i mesterskap. Ikke se bort fra at jeg er blitt en mesterskapskaster. Mange frykter meg, selv om jeg ofte er langt bak resten av sesongen. Dette var min åttende mesterskapsfinale på rad, og jeg har aldri vært dårligere enn nummer sju, sa Henriksen.

Han lover å fortsette iallfall et år til. Da får han sjansen til å forlenge rekken i Tokyo-VM, i byen der han for tre år siden tok et sensasjonelt OL-sølv. Da satte han norsk rekord med 81,58.

– Jeg kjente at kroppen var litt utladet etter forsøket. Neste gang føler jeg meg forhåpentligvis litt mer komfortabel i kvalifiseringen, så jeg ikke blir så utladet av det. Hele sesongen har handlet om å komme til denne finalen, sa han til NTB.

– Det var kjempemotiverende å være med, og det er ikke så langt opp. Jeg har flere mesterskap i meg, sa Mardal.

Henriksen fikk til sine to beste kast i de to første omgangene, 76,45 og så 79,18 som ble hans tellende resultat. I de tre siste omgangene var 76,11 hans eneste gyldige forsøk.

Thomas Mardal var også i finalen og leverte 74,25 i sitt beste kast. Han var ikke blant topp åtte etter tre forsøk og fikk dermed bare tre kast. Mardal endte som nummer elleve.

(©NTB)

Flere nyheter: