Menu
Jakob Asserson Ingebrigtsen vant sitt semifinaleheat på 1500 meter foran Josh Kerr. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Jakob Ingebrigtsen klar for OL-finale – Narve Gilje Nordås slo følge

Jakob Ingebrigtsen kontrollerte inn til seier foran Josh Kerr i semifinalen på 1500-meteren i OL søndag. Narve Gilje Nordås klarte også å ta seg til OL-finale.

Av NTB | 04.08.2024 21:33:03

Sport: Kerr er Ingebrigtsens antatt største rival i kampen om OL-gull på distansen. I semifinalen viste nordmannen styrke da han ledet nesten fra start til mål. Kerr kontrollerte inn til 2.-plass bak Ingebrigtsen.

Kerr tuktet nordmannen og vant VM-gull på samme distanse i Budapest i 2023, og i etterkant har gullfavorittene sendt stikk i retning hverandre.

Etter kvalifiseringsheatet der Kerr og Narve Gilje Nordås tok seg videre til semifinale, fikk briten beskjed fra Nordås om at «du kan slå landsmannen min». Slik ble det ikke i semifinalen, men Kerr forsøkte ikke å ta opp kampen med Ingebrigtsen i spurten.

I den andre semifinalen løp Nordås mot blant andre sølvvinneren fra Tokyo-OL, Timothy Cheruiyot. Nordmannen løp inn til sjetteplass og klarte å nå finalen.

OL-finalen skal holdes tirsdag kveld. Der får Ingebrigtsen muligheten til å revansjere finaletapet i VM skikkelig, når han stiller som tittelforsvarer i OL på 1500 meter.

(©NTB)

Flere nyheter: