Menu
Håvard Bentdal Ingvaldsen ble semifinaleklar på 400 meter i OL søndag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ingvaldsen semifinaleklar på 400 meter i OL: – Holdt akkurat

Håvard Bentdal Ingvaldsen løp seg direkte til semifinale på 400 meter i OL søndag. Han slipper oppsamlingsheat og kan stille uthvilt til start tirsdag.

Av NTB | 04.08.2024 19:42:50

Sport: Nordmannen kom seg i mål som nummer tre i sitt heat på tiden 45,46.

– Det var litt som jeg håpet på. Jeg tenkte jeg skulle åpne hardt for å få den topp-tre-plasseringen, og det holdt akkurat. Nå slipper jeg en ekstrarunde i morgen, som jeg er veldig glad for. Jeg skal være klar om to dager, sa han til NRK.

Nordmannen var tydelig sliten på slutten, men holdt unna og berget semifinaleplass med seks hundredeler. Heatet ble vunnet av britiske Matthew Hudson-Smith foran amerikanske Christopher Bailey.

– Jeg får det litt på slutten, men samtidig følte jeg at jeg hadde ganske grei kontroll, sa Ingvaldsen.

21-åringen har en personlig bestetid og norsk rekord på 44,39. Den tiden ble satt i forsøket under VM i Ungarn i fjor. Noen dager senere imponerte han stort da ble han nummer seks i finalen.

I årets EM i Roma greide han ikke å ta seg til finale på distansen.

– Jeg er ikke nærheten av der jeg vil være. Jeg får fortsette å trene, og så kommer det et OL senere som er enda viktigere. Jeg får prøve å komme i form til da. Jeg er så klart skuffet, sa han til NTB etter den mislykkede kvalifiseringen i Roma.

(©NTB)

Flere nyheter: