Mikkel Rakneberg scoret 1-1-målet for Kristiansund. Foto: NTB / NTB

Kristiansund snudde til seier – Rakneberg-perle mot gamle kjente

Kristiansund kom under mot Lillestrøm, men klarte til slutt å vende til 2-1-seier «hjemme» i Eliteserien søndag ettermiddag.

Av NTB | 04.08.2024 19:03:42

Sport: KBK klatret dermed opp på 7.-plass på tabellen, mens Lillestrøm ligger tre plasser lenger ned.

Tapet var imidlertid «Fuglas» første siden de røk 0-3 borte mot Molde 7. juli. Siden den tid har hovedtrener Andreas Georgson takket ja til en trenerrolle i Manchester United, og gultrøyene må dermed på trenerjakt igjen.

Kristiansund så ut til å få en drømmestart på kampen da Espen Garnås var for tøff med Kristian Lien i en duell innenfor 16-meteren, og dommer Daniel Higraff blåste straffe. En VAR-sjekk viste imidlertid at situasjonen startet på utsiden av feltet, og vertene fikk dermed frispark i stedet.

Frisparket resulterte i ingenting, og det ble derfor ekstra tungt da Frederik Elkær banket Lillestrøm i ledelsen fem minutter senere.

Vertene slo imidlertid tilbake rett før pause da Mikkel Rakneberg fyrte av et prosjektil ned i høyre hjørnet.

– Jeg har gjort det før, men det er lenge siden. Den spretter i bakken og det er litt (Mesut) Özil-vibe over det. Jeg har stått masse på trening og øvd på det, sa den tidligere LSK-spilleren til TV 2 i pausen.

Vondt ble til verre for Lillestrøm da Kristian Lien fullførte snuoperasjonen bare fire minutter inn i 2. omgang.

Et voldsomt uvær herjet såpass med banen på Nordmøre stadion at det ikke kan spilles eliteseriekamper der i sommer. Derfor ble også søndagens oppgjør spilt på Moldes bane.