Viking endte med bare ett poeng borte mot HamKam i Eliteserien søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Viking snublet borte mot HamKam – kunstmål holdt ikke til seier

Viking tapte to viktige poeng i medaljekampen i Eliteserien da de spilte 3-3 mot HamKam på Briskeby søndag. Stavanger-laget er nede på 3.-plassen på tabellen.

Av NTB | 04.08.2024 19:03:08

Sport: – Det er for dårlig på defensiv dødball i dag, men så er det sterkt å komme tilbake igjen på 2-3. Vi hadde absolutt lyst på tre poeng i dag, sa Viking-trener Morten Jensen til TV 2.

Kampens øyeblikk kom 20 minutter etter hvilen. På stillingen 1-1 spilte Edvin Austbø vegg med Harald Nilsen Tangen før han stormet videre mot HamKam-målet. 19-åringen vendte bort vertenes forsvar før han banket inn ledermålet.

– Har du sett for en magisk fotballspiller! Dette er spektakulært. En av sesongens flotteste scoringer, utbrøt TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

To selvmål bidro imidlertid til at det ikke ble tre Viking-poeng i oppgjøret. Først styrte Sondre Bjørshol inn 1-1, før også Sondre Klingen Langås var uheldig på en corner og utlignet ufrivillig til 2-2.

I førsteomgangen ordnet Zlatko Tripic 1-0 til Viking på et straffespark.

Serieleder Bodø/Glimt har tapt poeng mot både Sandefjord og KFUM Oslo de fire siste rundene. Serietreer Viking er åtte poeng bak, men har også én kamp mindre spilt.

HamKam har vist god form den siste tiden og sto med to seirer, ett uavgjortresultat og ett tap etter sommerpausen. Forrige runde ble det 0-1-tap for Fredrikstad.

Hamar-klubben sliter likevel i bunnen av Eliteserien og var ett av tre lag på 17 poeng før søndagen. Tabelljumbo Sandefjord hadde bare ett poeng mindre, mens åttendeplasserte Strømsgodset hadde to poeng mer.

Neste runde kommer Haugesund til besøk på Hamar.

Sju minutter før full tid styrte også Brynjar Ingi Bjarnason inn en corner til 3-2 for HamKam, før Sander Svendsen bøyde inn en vakker utligning minutter senere. Det ble kampens sjette og siste mål.

Neste runde kommer Bodø/Glimt på besøk til Stavanger. Oppgjøret kan tenne håpet om en gullkamp i Eliteserien.