Menu
Et medlem av en frivillig kvinnelig luftforsvarsgruppe trener i Butsja-området utenfor Kyiv lørdag. Gruppa skal settes inn for å skyte ned droner på vei mot den ukrainske hovedstaden. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB

Britisk etterretning: Over 1000 russiske soldater blir drept eller såret hver dag i Ukraina

De russiske tapstallene i Ukraina er ekstreme, ifølge analytikere i det britiske forsvarsdepartementet.

Av NTB | 03.08.2024 22:03:13

Krig og konflikter: Det pågår offensive russiske operasjoner på en bred front mellom Kharkiv i nordøst og Robotyne i sør, men tapstallene er svært høye, mener den militære britiske etterretningstjenesten.

De regner med et tall på russiske døde og sårede på over 1000 i gjennomsnitt hver dag i august, går det fram i en oppdatering lagt ut på det britiske forsvarsdepartementets konto på X lørdag. De nevner ikke ukrainske tap.

Det er likevel noe mindre enn tidligere. Ifølge det britiske anslaget ble gjennomsnittlig 1262 russiske soldater drept eller såret hver dag i mai. I juni gikk tallet ned til 1140. Årsaken er sannsynligvis at den russiske offensiven i Kharkiv-regionen har stanset opp.

Likevel har de siste tre månedene vært de mest kostbare når det gjelder tap siden krigens begynnelse, heter det i innlegget, som siterer informasjon fra den ukrainske generalstaben. Tallene kan ikke verifiseres uavhengig.

– Et effektivt ukrainsk forsvar og russisk mangel på trening reduserer Russlands evne til å utnytte eventuelle taktiske suksesser til større gevinster, legger departementet til.

(©NTB)