Menu
Einar Hedegart tok seieren under sprintfinalen på Blink-festivalen i Sandnes. Foto: Carina Johansen / NTB

Hedegart og Myhrvold vant rulleskisprintene under Blinkfestivalen

Einar Hedegart og Mathilde Myhrvold gikk til topps under lørdagens finaler i sprint fri teknikk under Blinkfestivalen i Sandnes.

Av NTB | 03.08.2024 20:52:58

Sport: Mennenes sprintfinale ble et taktisk oppgjør, hvor franske Lucas Chanavat la seg i front og prøvde å bremse farten. Mot slutten av løpet ble farten skrudd opp, og da klarte verken Håvard Solås Taugbøl eller Federico Pellegrino å plassere seg i fronten.

Skiskytter Hedegart klarte imidlertid å holde seg i tet og viste seg å være sterkest i spurten. James Clugnet og Taugbøl fulgte på plassene bak.

– Jeg måtte ta seieren i dag for å få litt tid på TV for sponsorene mine så jeg klarer meg en sesong til økonomisk, spøkte han med NRK og fortalte at han skal fortsatte å satse på skiskyting, tross sin høye fart i sporet.

Johannes Høsflot Klæbo stilte ikke til start under årets stevne i Sandnes.

I kvinneklassen satte Helene Marie Fossesholm fart fra start og dro hele sprinten gjennom. Da seieren skulle avgjøres på oppløpet var imidlertid Myhrvold sterkest. Lotta Udnes Weng sikret 3.-plassen.

– Det var planen. Helene er i god form, og jeg visste at dette var måten hun skulle prøve å vinne. Og da var det gøy å se at hun klarte 2.-plassen når hun gjorde den drajobben. Det var kult å få det til på oppløpet, sa Myhrvold til NRK.

– Hva skal man gjøre med henne da? Hun kommer som en kanon på slutten. Mathilde er lynkjapp og var bedre, tilføyde Fossesholm

Fredag vant Harald Østberg Amundsen mennenes fellesstart foran østerrikske Benjamin Moser og Erik Valnes. I kvinneklassen gikk Myhrvold til topps igjen foran Fossesholm og Kristin Fosnæs.

(©NTB)

Flere nyheter: