Jennifer Hermoso scoret for Spania mot Colombia i OL-fotballen lørdag. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB

Verdensmester Spania slapp med skrekken – videre til semifinale i OL-fotballen

De spanske fotballkvinnene var nær å ryke for Colombia i kvartfinalen av OL-fotballen lørdag, men ordnet til slutt seier etter straffesparkkonkurranse.

Av NTB | 03.08.2024 20:13:18

Sport: Colombia bommet på både første og tredje forsøk, mens spanjolene traff på samtlige av sine. Dermed kunne de regjerende verdensmesterne juble for avansement.

Mayerly Ramirez var først til å tegne seg på scoringslisten da hun vendte bort det spanske forsvaret og satte inn 1-0 i det tolvte minutt. Sju minutter etter hvilen doblet Leicy Santos etter rotete spansk forsvarsspill.

Jennifer Hermoso tente håpet ti minutter før slutt, og på overtid satt utligningen. Seks minutter etter 90 spilte minutter dukket Irene Paredes opp i boksen og bredsidet inn 2-2.

Spania cruiset gjennom gruppespillet med tre strake seirer og bare ett innsluppet mål. I fjor ble laget verdensmester etter å ha slått England i finalen.

Det spanske herrelaget er også videre til semifinale i OL.