Menu
Donald Trump hevder han er enig med Fox News om å debattere Kamala Harris 4. september. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Harris-kampanjen avviser Trumps «spill» om debattdato

USAs visepresident Kamala Harris avviser Donald Trumps utspill om en debatt hos Fox News, og ber ham møte opp hos ABC News 10. september.

Av NTB | 03.08.2024 18:42:52

Kuriosa og kjendiser: – Donald Trump er redd og prøver å trekke seg fra debatten han allerede har sagt ja til, og løper rett til Fox News for å redde skinnet, sier Harris’ kommunikasjonsdirektør Michael Tyler i en uttalelse.

– Han må avslutte dette spillet og møte opp til debatten han allerede har forpliktet seg til den 10. september, sier han.

I utgangspunktet var det planlagt en ny debatt mellom Trump og Joe Biden på TV-kanalen ABC News 10. september. Etter at Biden trakk seg har Trump sagt at en annen TV-kanal bør arrangere neste debatt.

Donald Trump la fredag ut en melding på Truth Social der han hevdet at han var blitt enig med Fox News om å debattere Kamala Harris 4. september.

Trumps innlegg ble slettet, før det ble lagt ut igjen. Men denne gangen hadde han fjernet et forslag om å stille på et folkemøte samme kveld dersom Harris ikke kunne stille 4. september.

– Dersom Harris ikke vil, eller ikke kan, debattere denne datoen, så er jeg enig med Fox om å stille til folkemøte denne kvelden, skrev Trump i det opprinnelige innlegget.

Trump ønsket å ha debatten i delstaten Pennsylvania

Trump har også nektet å sette en dato før Harris offisielt er utnevnt som Demokratenes presidentkandidat.

Hun er ennå ikke formelt blitt bekreftet som partiets kandidat, men fredag ble det kjent at hun har fått nok delegater til å sikre nominasjonen.

Han pekte så ut visepresident Harris som sin foretrukne kandidat. Siden har en rekke høyprofilerte demokrater gjort det samme, blant andre Barack Obama, Bill Clinton og California-guvernør Gavin Newsom.

Hun har fått en god start på valgkampen, ikke minst i form av store pengebidrag.

Kamala Harris’ kampanjestab opplyser at de samlet inn 310 millioner dollar (3,4 milliarder kroner) til valgkampen i juli, det meste i mange tusen småbidrag.

Det er over dobbelt så mye som Trump samlet inn i samme periode. Han fikk inn 138,7 millioner dollar (1,5 milliarder kroner).

– Denne datoen er passende fordi det er rett før forhåndsstemmingen starter 6. september, skriver Trump i et innlegg på meldingstjenesten Truth Social.

Harris har lenge sagt at hun vil debattere Trump, men han har derimot vært mindre klar i språket. Han har sagt at han er villig til å stille, men har også sagt at han «kan argumentere for å ikke delta i debatten».

Etter den første debatten mellom Trump og Biden, fikk sistnevnte mye kritikk, noe som førte til at han til slutt trakk seg fra valgkampen.

(©NTB)

Flere nyheter: