Jones El-Abdellaoui scoret et praktmål mot Moss lørdag. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Serieleder Vålerenga vant toppkampen mot Moss – Rekdal og Aalesund opp fra jumboplass med seier

Jones El-Abdellaoui feiret ny langtidskontrakt da han med et prakttreff scoret Vålerengas første mål i 2-0-seieren borte mot Moss i toppkampen i 1. divisjon.

Av NTB | 03.08.2024 18:13:01

Sport: Halvveis ut i den første omgangen på Melløs vandret El-Abdellaoui innover fra høyrekanten, og med en praktfull avslutning sendte han VIF i ledelsen. Kantspilleren tegnet fredag ny langtidskontrakt med Vålerenga som gjelder ut 2027-sesongen.

Like etter sidebyttet utnyttet Vegar Hedenstad en stor feil fra vertenes sisteskanse Mathias Eriksen, og forsvarsspilleren scoret enkelt 2-0.

– Hjemmelagets oppoverbakke ble plutselig veldig stor. Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg, sa TV 2s Amund Lutnæs.

Vertene yppet seg framover i jakten på redusering, men serieleder VIF holdt unna og fikk med seg alle tre poengene. Mees Rijks fikk en eventyrlig sjanse til å score 3-0 med i underkant av ti minutter igjen, men spissen klarte utrolig nok ikke å få avsluttet på åpent mål.

Vålerenga har ikke tapt i 1. divisjon siden 0-2-nederlaget mot Kongsvinger 16. mai. Moss presses nå av tabelltreer Bryne, som vant 1-0 borte mot Levanger.

Før avspark oppsto det kontroverser da flere VIF-supportere stormet billettboden på Melløs. Det gikk utover Securitas-vakter og flere frivillige.

– Jeg blir bare trist av at de ikke forstår at det står frivillige der som blir løpt ned og angrepet. Jeg reagerer med ubehag og sorg over at man skal oppføre seg sånn, sa arrangementsansvarlig i Moss, Tor Anders Brenno, til TV 2.

– Jeg har savnet dette siden jeg var i Lillestrøm, sa Bakke til TV 2 før avspark.

46-åringen fikk en perfekt start som Åsane-trener med 3-0-seier mot Sandnes Ulf, som nå er tabelljumbo i 1. divisjon.

I Raufoss fikk Kjetil Rekdal og Aalesund en drømmestart da Davíd Jóhannsson stanget sunnmøringene lekkert i ledelsen. Tjue minutter før hvilen doblet Håkon Hammer ledelsen med et praktskudd, og med 2-0 vant oransjetrøyene for første gang etter Rekdals gjeninntreden i klubben. Tre poeng bringer samtidig Aalesund opp fra jumboplass.

Like etter pause fullbyrdet Adem Güven gjestenes snuoperasjon med scoring nummer 100 i 1. divisjon. Etter 62 minutter var det balanse i regnskapet etter et svært klønete selvmål fra Emil Arendrup Nielsen.

På vestlandet vant Sogndal 2-0 borte mot opprykksrival Egersund. Erik Flataker scoret ledermålet etter 31 minutter. En halvtime før slutt skjøt Magnus Lankhof-Dahlby i tverrliggeren, men Sogndal slapp unna. På oppgjøret fastsatte hvittrøyene resultatet.

Start tok tre særdeles viktige poeng med 1-0 hjemme mot Mjøndalen.

Lørdag var Eirik Bakke tilbake i trenermanesjen da Åsane gjestet Sandnes Ulf.

I 2-2-oppgjøret mellom Ranheim og Kongsvinger sendte Dennis Gaustad vertene i føringen like etter at ti minutter var passert på kampuret. Snaue fem minutter før pause utlignet Kongsvinger like etter å ha hatt en ball i tverrliggeren.