Menu
Viktor Hovland storspilte på den 3. runden i OL-golfen. Foto: George Walker IV / AP / NTB.

Hovland spilte drømmegolf i OL – så slo han i vannet igjen

Viktor Hovland leverte lenge en knallsterk 3. runde i OL-golfen etter fredagens mareritt. På siste hull slo han ballen i vannet og ødela noe av inntrykket.

Av NTB | 03.08.2024 16:02:53

Sport: Før lørdagens runde var Hovland helt akterutseilt etter å ha spilt den andre runden på fem slag over par. Bare fem spillere var bak nordmannen på resultatlistene.

Ekeberg-gutten klarte likevel å omstille seg og startet knallgodt med tre birdies på de ni første hullene av lørdagens runde.

Birdiefesten fortsatte på den andre halvdelen, hvor 26-åringen doblet beholdningen sin.

Så røk han på en kjempesmell på siste hull og slo ballen i vannet. Hovland avsluttet dermed runden med en dobbeltbogey og endte fire slag under par.

Totalt ligger han ett slag under par i OL-turneringen, noe som ikke holder til mer enn en foreløpig delt 38.-plass i sammendraget. Fjerde og siste runde spilles søndag.

I motsetning til Hovland spilte Kristoffer Ventura en god 2. runde på tre slag under par. Det klarte han imidlertid ikke å matche lørdag.

Ventura åpnet med et bogey og en eagle på den første halvdelen, før det skar seg mot slutten av runden. Med to bogey og to dobbeltbogey på de fem siste hullene endte han runden på fem slag over par.

Totalt ligger han to slag over par på en foreløpig delt 48.-plass.

Engelske Tommy Fleetwood, Jon Rahm fra Spania og amerikanske Xander Schauffele deler ledelsen i turneringen på 12 slag under par. Det er fortsatt mange spillere igjen ute på banen.

(©NTB)

Flere nyheter: