Menu
Dopingsaken til Kamila Valijeva skaper fortsatt kontroverser. En canadisk anke til CAS med krav om å få bronsemedaljene i lagkonkurransen fra Beijing-OL er nå avvist. Foto: Jussi Nukari, Lehtikuva / NTB

CAS avviste canadisk anke med krav om kunstløpmedaljer

Idrettens voldgiftsrett (CAS) har avvist en canadisk anke med krav om å tilkjennes bronsemedaljer i lagkonkurransen i kunstløp i Beijing-OL.

Av NTB | 02.08.2024 19:03:32

Sport: Russiske Kamila Valijeva ble diskvalifisert fordi hun hadde testet positivt på et forbudt stoff et par måneder før OL. Da hennes resultat ble strøket, mistet det russiske ROC-laget gullet.

Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) besluttet i januar at USA skulle tildeles gullet og Japan rykke opp til sølv, men ROC hadde poeng nok til å ta bronse selv uten Valijevas resultater, og fikk beholde tredjeplassen.

Canadas skøyteforbund og landets olympiske komité støttet en anke til CAS fra kunstløperne Madeline Schizas, Piper Gilles, Paul Poirier, Kirsten Moore-Towers, Michael Marinaro, Eric Radford, Vanessa James og Roman Sadovsky, men CAS-panelet kom til at det ikke finnes juridisk grunnlag for å overprøve ISUs beslutning.

Dermed beholder Valijevas lagkamerater sine bronsemedaljer.

(©NTB)

Flere nyheter: