Menu
Siradagane 2024. Foto: Utsira kommune/Siradagane på Facebook
Foto: Siradagane på Facebook

Siradagane feirer storstilt 100 års jubileum med musikk og kultur

Utsira kommune gjør seg klar for en historisk utgave av Siradagane til helgen. Her blir det blant annet konsert med Vamp og selvfølgelig presisjonskasting av fisketeiner.

Av tomas | 02.08.2024 12:00:02

Kultur: Utsira kommune gjør seg klar for en historisk utgave av Siradagane. I forbindelse med kommunens 100-årsjubileum flyttes festivalen fra tradisjonell pinsehelg til august. Dette lover en ekstraordinær feiring med et stjerneklart musikkinnslag.

Kystkultur i fokus

Siradagane er mer enn bare en musikkfestival. Arrangementet er en hyllest til Utsiras rike kystkultur, med fokus på lokal mat og drikke, tradisjoner og håndverk. Festivalen samler både fastboende og besøkende som ønsker å oppleve det unike ved øylivet.

Stjernesprydd program

Årets program byr på et imponerende utvalg av artister. Blant annet kan publikum glede seg til konserter med folkekjære Rune Bjerga, rockebandet Vamp, samt et samarbeid mellom Vidar Johnsen og Peter Nordberg med Det Norske Festorkester. For de som foretrekker mer energisk musikk, står bandet Paddies på plakaten.

Stor pågang

Interessen for Siradagane er stor, og fergene til Utsira begynner å bli godt fylt opp. Ordfører Marte Eide Klovning forteller til Radio Haugaland at det fortsatt er noen få plasser igjen, men oppfordrer interesserte til å sikre seg billett så snart som mulig.

Camping på øya

For de som ønsker å forlenge oppholdet på Utsira, er det mulig å campe på øya. Dette gir en unik mulighet til å oppleve øylivet på nært hold og nyte den vakre naturen.

Flere nyheter: