Branns Fredrik Pallesen Knudsen, Emil Kornvig og Bård Finne jubler for 2-1 under conferenceliga-kvalifiseringskampen mellom Brann og Go Ahead Eagles på Brann Stadion.

Brann-eufori da byens stolthet slet seg videre i Europa med 2-1 over Go Ahead Eagles

Et heltent Brann-publikum fikk se sitt lag krige seg videre til tredje kvalifiseringsrunde i conferenceligaen. Der venter langt enklere motstand, på papiret.

Av NTB | 01.08.2024 21:03:00

Ulykker og naturkatastrofer: Tapper kjemping sørger for mer Europa-fotball på Brann stadion, 2-1 seieren over nederlandske Go Ahead Eagles sender bergenserne forbi et tøft hinder og videre til tredje kvalifiseringsrunde.

Bergen by badet i solskinn, men det ble en marerittstart for Brann da danske Søren Tengstedt satte ballen i nettet for gjestene, foran Branns mest ihuga supportere etter knapt ett minutts spill.

Brann-supporterne fikk sin revansj da deres egen Bård Finne satte ballen kontant i mål etter at Deventer-laget mistet ballen dypt inne på egen banehalvdel, bare minutter før pausesignalet.

– Det er helt spinnvilt. Det er kanskje noe med europakampene som gir en ekstra gnist. Det er ufattelig deilig, sa Knudsen til VG etter kampen.

Mathias Dyngeland holdt ene og alene Brann inne i kampen i det 70. minutt med en solid redning da innbytter Mathis Suray kom alene gjennom.

Tross flere Brann-sjanser ble det ikke flere mål i Bergen, og etter 0-0 i første kamp i Nederland var det torsdagens resultat som ble avgjørende.

Brann-trener Eirik Horneland er tydelig på at de må heve seg om de vil kvalifisere seg til conferenceligaen.

– Vi er glad for at vi er videre. Så må vi mange knepp opp i prestasjon. Vi har en stor jobb foran oss, fortalte Horneland til VG.

I neste runde venter skotske St. Mirren for Brann, som nå er fire kamper unna gruppespillet i conferenceligaen

Hjemmelaget gikk ut i høyt tempo og stresset nederlenderne i starten av 2. omgang. Trykket lønnet seg form av et hodestøt fra Fredrik Pallesen Knudsen på et hjørnespark, som kom etter et lekkert Brann-angrep da timen var spilt.

Målscorer Bård Finne gikk av banen etter snaut 75 minutter, inn kom Aune Heggebø, som i sin første involvering skjøt i stolpen.